Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Διπλός σεισμός στην Λαμία!

Ταρακουνήθηκε όλη η πόλη!

29 Ιουλίου 2019 07:26
Διπλός σεισμός στην Λαμία!

Διπλός σεισμός ταρακούνησε την πόλη της Λαμίας! Η πρώτη δόνηση, μεγέθους 2,8 βαθμών σημειώθηκε στις 03:27 , ενώ τρία λεπτά αργότερα σημειώθηκε η δεύτερη, μεγέθους 3,4 Ρίχτερ!

Το επίκεντρο του δεύτερου, ισχυρότερου σεισμού ήταν 28 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λαμίας, κοντά στην περιοχή της Αμφίκλειας. Να σας θυμίσουμε ότι έγινε σεισμός εχθές και στην Αθήνα!

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 14,2 χιλιόμετρα, ωστόσο έγινε αρκετά αισθητός στην ευρύτερη περιοχή.

Σεισμός Λαμία

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή το απόγευμα στην Αθήνα σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, δόνηση που όπως τόνισαν οι σεισμολόγοι, εντάσσεται στην μετασεισμική δραστηριότητα των 5,1 Ρίχτερ που αναστάτωσαν την Αθήνα στις 19 Ιουλίου.

"Έρχονται πιο δυνατοί μετασεισμοί;" Τι αναφέρει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος;

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, για τον σεισμό που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Αθήνα.

κ. Παπαδόπουλος εξήγησε πως ο σεισμός που έγινε αισθητός λίγο μετά τις 19.00 ήταν μεγέθους 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ και προέρχεται από την ίδια εστία της 19ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, πρόκειται για την ίδια μετασεισμική ακολουθία την οποία χαρακτηρίζει αναμενομένη. «Αναμένουμε τέτοιου είδους σεισμούς. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετασεισμική ακολουθία. Ενδέχεται κάποιοι από αυτούς (σ.σ. τους μετασεισμούς) να είναι ίδιου μεγέθους ίσως και μεγαλύτεροι. Όχι πιθανό αλλά δεν αποκλείεται κιόλας».

Ο κ. Παπαδόπουλος καλεί τους πολίτες να μην ανησυχούν.

undefined

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share