Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

"Έρχονται πιο δυνατοί μετασεισμοί;" Τι αναφέρει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος;

Τι πρέπει να περιμένουμε;

28 Ιουλίου 2019 20:10

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, για τον σεισμό που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Αθήνα.

κ. Παπαδόπουλος εξήγησε πως ο σεισμός που έγινε αισθητός λίγο μετά τις 19.00 ήταν μεγέθους 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ και προέρχεται από την ίδια εστία της 19ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, πρόκειται για την ίδια μετασεισμική ακολουθία την οποία χαρακτηρίζει αναμενομένη. «Αναμένουμε τέτοιου είδους σεισμούς. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μετασεισμική ακολουθία. Ενδέχεται κάποιοι από αυτούς (σ.σ. τους μετασεισμούς) να είναι ίδιου μεγέθους ίσως και μεγαλύτεροι. Όχι πιθανό αλλά δεν αποκλείεται κιόλας».

Ο κ. Παπαδόπουλος καλεί τους πολίτες να μην ανησυχούν.

"Δεν υπάρχει ανησυχία για αυτόν τον σεισμό" δηλώνει ο Ακης Τσελέντης!

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Ακης Τσελέντης δήλωσε ότι ο σεισμός μεγέθους 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 19:09 δεν προκαλεί ανησυχία και εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ, προσθέτοντας ότι προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο με εκείνον της 19ης Ιουλίου, στη Μαγούλα.

Ισχυρός σεισμός στην Κόρινθο!

Σεισμός μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ έγινε στις 6.22 κοντά στην Κόρινθο.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 15,2 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 31 χιλιόμετρα δυτικά της Κορίνθου.

Όταν ο Εγκέλαδος είχε "χτυπήσει" ξανά την Ελλάδα με 7,2 Ρίχτερ!

Ισχυρός σεισμός στη Ζάκυνθο!

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στη Ζάκυνθο, συγκεκριμένα έφτασε τα 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ!
Ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή, 33 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 08:00 το πρωί και είχε εστιακό βάθος 13,3 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά μετά ακολούθησε και μετασεισμός 3 Ρίχτερ, με επίκεντρο 30 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, με εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share