Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Υποχωρεί ο καύσωνας στην Ευρώπη: Τι αφήνει όμως πίσω του; (Video)

Τι δείχνουν τα στοιχεία;

27 Ιουλίου 2019 12:53
Υποχωρεί ο καύσωνας στην Ευρώπη: Τι αφήνει όμως πίσω του; (Video)

Άρχισαν πάλι να αναπνέουν οι άνθρωποι στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη καθώς ο καύσωνας που τους ταλαιπώρησε αφάνταστα τις προηγούμενες μέρες άρχισε να απομακρύνεται, αφήνοντας πάντως πίσω του αρκετά προβλήματα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το κύμα της ζέστης κινείται προς τα βορειοδυτικά και θα πλήξει την παγωμένη Γροιλανδία, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι επιστήμονες είναι σαφείς. Ο κίνδυνος για τις ψυχρές περιοχές του βορείου ημισφαιρίου δεν είναι πλέον θεωρητικός, αλλά υπαρκτός!

Συναργερμός στο Παρίσι:Ο καύσωνας απειλεί την Παναγία των Παρισίων!

Ο καύσωνας στη Γαλλία απειλεί την Παναγία των Παρισίων, καθώς οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα απειλούν με ολοκληρωτική ισοπέδωση της οροφής του ναού, που ήδη φέρει εκτεταμένες ζημιές από τη καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Απριλίου.

Η αποπνικτική ζέστη που σαρώνει τη Γαλλία θέτει τον κίνδυνο να επιταχυνθεί η κατάρρευση του θολωτού τρούλου της κατεστραμμένης από τη φωτιά Παναγίας των Παρισίων, προειδοποίησε ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του Καθεδρικού Ναού.

Πολλοί από τους πέτρινους τοίχους του καθεδρικού ναού εξακολουθούν να είναι υγροί, αφού οι πυροσβέστες έριξαν πάνω τους τόνους νερού για να σβήσουν την πυρκαγιά του Απριλίου, με τον Φιλίπ Βιλνέβ να δηλώνει ότι: «Αυτό που φοβάμαι είναι ότι οι αρμοί ή η τοιχοδομή, καθώς θα στεγνώσουν (από τη ζέστη), ενδέχεται να χάσουν τη συνεκτικότητά τους, τη συνοχή τους και τα δομικά χαρακτηριστικά τους και ξαφνικά, ο θόλος θα καταρρεύσει»

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό κηρύχθηκαν οι 80 από τις 96 διοικητικές περιφέρειες της Γαλλίας, μπροστά στο αφόρητο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Η Meteo France προβλέπει ότι το Παρίσι θα «λιώσει» κάτω από θερμοκρασίες ρεκόρ (42 βαθμοί Κελσίου χθες Πέμπτη). Το προηγούμενο ρεκόρ ζέστης στη γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται στους 40,4 βαθμούς Κελσίου και καταγράφηκε το 1947.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τάσος Αρνιακός: "Μελτεμάκια και δροσούλα αυτές τις μέρες!"(Video)

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share