Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η συγκλονιστική στιγμή που μια 5χρονη απο τη Συρία πέθαινει για να σώσει την αδερφή της! (Video)

Είχαν καταπλακωθεί από τα ερείπια του σπιτιού τους!

26 Ιουλίου 2019 14:45
Η συγκλονιστική στιγμή που μια 5χρονη απο τη Συρία πέθαινει για να σώσει την αδερφή της! (Video)

Αυτή είναι η σπαρακτική στιγμή που μία 5χρονη, η οποία είχε καταπλακωθεί από τα ερείπια του σπιτιού της, μετά από βομβαρδισμούς στην πόλη Αρίχα της Συρίας, κατάφερε να σώσει τη ζωή της μικρής της αδελφής.

Το σοκαριστικό βίντεο και φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε το SY24, δείχνει την Riham al-Abdullah να κρατά με το χεράκι της την μικρή Tuqa, ενώ ο πατέρας τους προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να τις βοηθήσει. Ο φόβος και η απόγνωση είναι ζωγραφισμένες στο πρόσωπο του άνδρα, βλέποντας τις μικρές του κόρες να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο και να μην μπορεί να τις βοηθήσει.

"Όταν έφτασα στο σημείο ο πατέρας προσπαθούσε να σώσει τα παιδιά του, που ήταν παγιδευμένα στα ερείπια, ούρλιαζε και έκλαιγε από τον πόνο" δήλωσε ο Bashar al-Sheikh, ο φωτογράφος του δικτύου SY24, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο και πριν σπεύσει να βοηθήσει, τράβηξε τη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς δείχνει την πραγματική εικόνα του πόνου και της φρίκης του πολέμου.

"Τα κορίτσια έπεσαν από τον πέμπτο όροφο, τότε άφησα την κάμερα και έτρεξε να τα σώσω. Τα βάλαμε σε ένα αυτοκίνητο και τρέξαμε στο νοσοκομείο" πρόσθεσε.

Το συριακό πρακτορείο έκανε γνωστό ότι η 5χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, ενώ η μικρή της αδελφή νοσηλεύεται στην εντατική.

Έσκαβε για ώρες στα συντρίμμια για να σώσει ένα μωρό. Η αντίδρασή του όταν το έσωσε θα σας συγκινήσει! (Video)

Καθώς οι σύγκρουσεις στη Συρία συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα, κάθε μέρα άνδρες και γυναίκες προσπαθούν να σώσουν εκείνους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ένα βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα, όπου διασώστες βγάλανε ένα μωρό ενός μόλις μήνα, από τα συντρίμμια ενός κτιρίου, που είχε καταρρεύσει μετά από μια αεροπορική επιδρομή.

Η συριακή Πολιτική Άμυνα, που απαρτίζεται εξ ολοκλήρου από πολίτες και εθελοντές, ανακάλυψαν ένα κοpιτσάκι και μια γυναίκα που ήταν κάτω από τα συντρίμια για δύο ώρες. Οι διασώστες δεν μπορούσαν να γνωρίζουν αν το παιδί ήταν ακόμα ζωντανό. Ο άνθρωπος που την κράτησε, άρχισε να την κουνάει για να δει αν ήταν ζωντανή, αλλά μόλις άκουσαν τις γλυκές κραυγές της δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα.

«Δόξα τον Θεό που δεν έχει τραυματιστεί«, λέει ο διάσωσης στο βίντεο. «Όταν την μετέφερα ένιωσα σαν να ήταν η κόρη μου. Τα παιδιά και εγώ, η ομάδα που εργάστηκε μαζί μου, ήμασταν τρεις ή τέσσερις που την βγάλαμε έξω και στη συνέχεια την μετέφεραμε στο νοσοκομείο. Ένιωσα σαν να ήταν η κόρη μου.»

Η συριακή Πολιτική Άμυνα, επίσης γνωστή ως τα Λευκά Κράνη, είπε ότι το παιδί και οι γυναίκες ήταν στον τέταρτο όροφο, όταν η αεροπορική επιδρομή χτύπησε. Το ότι βγήκε σώα και αβλαβής ήταν ένα θαύμα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share