Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

Στο σχολείο την φώναζαν «κακάσχημο τέρας» 25 χρόνια μετά, τους αποστομώνει με τη νέα της εμφάνιση (photo-video)

Δεν έμοιαζε ποτέ σαν όλους τους άλλους

26 Ιουλίου 2019 13:21
Στο σχολείο την φώναζαν «κακάσχημο τέρας» 25 χρόνια μετά, τους αποστομώνει με τη νέα της εμφάνιση (photo-video)

Η Lizzie Velasquez δεν έμοιαζε ποτέ σαν όλους τους άλλους. Όταν γεννήθηκε ζύγιζε μόνο 1,5 κιλό και γρήγορα διαγνώστηκε με σύνδρομο Marfan, που την εμπόδιζε να πάρει βάρος ή να συσσωρεύσει λίπος, καθώς και το σώμα της θα γερνούσε γρηγορότερα από όλους τους άλλους. Επίσης, ήταν τυφλή από το ένα μάτι. Στο σχολείο την φώναζαν «φάντασμα» αλλά αυτό το πανέμορφο αλμπίνο κορίτσι κάνει σήμερα καριέρα ως μοντέλο!

Η εμφάνισή της την ανάγκαζε να είναι θύμα εκφοβισμού από πολύ μικρή ηλικία και μερικά παιδιά την αποκαλούσαν «αηδιαστική». Η ίδια αναφέρει: «Εκείνη την εποχή νόμιζα ότι όλοι έμοιαζαν με εμένα. Δεν μπορούσα να καταλάβω την διαφορά.»

Το χειρότερο μετά από τον εκφοβισμό ήρθε μέσω του διαδικτύου, όταν ήταν 16 ετών. Κάποιος στο Youtube δημιούργησε ένα βίντεο γι ‘αυτήν και την αποκαλούσε «την πιο άσχημη γυναίκα του κόσμου». Έπεσε σε κατάθλιψη όταν είδε το βίντεο και καθώς διάβαζε όλα τα σχόλια που έγραφαν οι άνθρωποι παρακάτω.

Παρά όλη την αρνητικότητα και τη θλίψη που είχε αισθανθεί, αποφάσισε να γίνει καλύτερη από όλους εκείνους που έγραφαν τα σχόλια, να κάνει κάτι για τον εαυτό της και να αποδείξει σε όλους ότι κάνουν λάθος.

Έχει γίνει μια επιτυχημένη επιχειρηματίας, με διαλέξεις σε όλο τον κόσμο για την ασθένειά της. Τώρα έχει μια νέα εμφάνιση και πολύ εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Έχει επίσης μια ενεργή παρουσία στο Youtube και το χρησιμοποιεί για την καταπολέμηση του εκφοβισμού.

«Αυτός είναι ο σκοπός μου για το υπόλοιπο της ζωής μου. Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι δεν λέω μόνο την ιστορία μου, αλλά λέω την ιστορία όλων εκείνων που δέχονται εκφοβισμό», εξήγησε και έδωσε και περαιτέρω λεπτομέρειες για το πάθος της για την καριέρα της.

Ενώ ο εκφοβισμός μπορεί εύκολα να ρίξει τον καθένα σε κατάθλιψη, η επιμονή και η αποφασιστικότητά της είναι πραγματικά αξιοσημείωτα! Μπορούμε όλοι να μάθουμε πολλά από την δύναμη ψυχής της.

Είναι ζωντανή απόδειξη ότι μπορούμε να επιτύχουμε ό, τι πραγματικά βάλουμε το μυαλό μας.

Την φώναζαν ανορεξική στο σχολείο και τώρα έγινε «βασίλισσα της ομορφιάς». Το μήνυμα μιας νεαρής που υπήρξε θύμα bullying

Μια νεαρή κοπέλα η οποία πέρασε αρκετά χρόνια άγχους και είχε οδηγηθεί ακόμη και σε αυτοτραυματισμούς μετά από σχολικό εκφοβισμό, έχει πλέον στεφθεί βασίλισσα της ομορφιάς και μιλάει για την ιστορία της.

Η αυτοεκτίμηση της Alicia Loveday ήταν πολύ χαμηλή, μετά από τα συνεχή αρνητικά σχόλια και τους χλευασμούς από τους συμμαθητές της στο Μάντσεστερ. Η 22χρονη άρχιζε να ξεχωρίζει στο σχολείο της ήδη από την ηλικία των 9 ετών όταν μετακόμισε, και στο καινούριο σχολικό περιβάλλον την αποκαλούσαν ανορεξική λόγω του φυσικού λεπτού σκελετού της.

Η πλέον εντυπωσιακή ξανθιά κοπέλα ήταν πολύ φοβισμένη και δεν ήθελε να βγαίνει από το σπίτι, ενώ σήμερα έχει ξεχωρίσει σε διαγωνισμό ομορφιάς στη Μεγάλη Βρετανία.

Μιλώντας για τα παιδικά της χρόνια, θυμάται από την ηλικία των 9 ετών και μετά να είναι θύμα σχολικού εκφοβισμού και να μην θέλει να βγει από το σπίτι. Λίγα χρόνια μετά κατέληξε εντελώς μόνη της αφού οι συμμαθητές της την είχαν απομονώσει. Θυμάται χαρακτηριστικά μια ομάδα τεσσάρων κοριτσιών να την έχουν βάλει στο στόχο και να την φέρνουν συνεχώς σε δύσκολη θέση γιατί είχε δύο μεγάλα δόντια. Τη χαρακτήριζαν επίσης συνεχώς ανορεξική λόγω του γεγονότος ότι είχε λίγα κιλά.

Το όνειρό της σήμερα, που έχει ξεπεράσει όλους τους φόβους που είχε μικρή, είναι να γίνει τραγουδίστρια και μοντέλο, ενώ πήρε μέρος στον πρώτο διαγωνισμό ομορφιάς πριν από 5 μήνες. Δήλωσε συμμετοχή μετά από παρότρυνση των φίλων της και πλέον έχει ανακτήσει τη χαμένη αυτοπεποίθησή της. Αυτό που θέλει είναι να δώσει ένα μήνυμα στα νέα κορίτσια που περνάνε δύσκολα όπως αυτή, να έχουν αυτοπεποίθηση και να κυνηγάνε τα όνειρά τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share