Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

Συναργερμός στο Παρίσι:Ο καύσωνας απειλεί την Παναγία των Παρισίων!

Υπάρχει φόβος κατάρρευσης..

26 Ιουλίου 2019 11:05
Συναργερμός στο Παρίσι:Ο καύσωνας απειλεί την Παναγία των Παρισίων!

Ο καύσωνας στη Γαλλία απειλεί την Παναγία των Παρισίων, καθώς οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα απειλούν με ολοκληρωτική ισοπέδωση της οροφής του ναού, που ήδη φέρει εκτεταμένες ζημιές από τη καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Απριλίου.

Η αποπνικτική ζέστη που σαρώνει τη Γαλλία θέτει τον κίνδυνο να επιταχυνθεί η κατάρρευση του θολωτού τρούλου της κατεστραμμένης από τη φωτιά Παναγίας των Παρισίων, προειδοποίησε ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του Καθεδρικού Ναού.

Πολλοί από τους πέτρινους τοίχους του καθεδρικού ναού εξακολουθούν να είναι υγροί, αφού οι πυροσβέστες έριξαν πάνω τους τόνους νερού για να σβήσουν την πυρκαγιά του Απριλίου, με τον Φιλίπ Βιλνέβ να δηλώνει ότι: «Αυτό που φοβάμαι είναι ότι οι αρμοί ή η τοιχοδομή, καθώς θα στεγνώσουν (από τη ζέστη), ενδέχεται να χάσουν τη συνεκτικότητά τους, τη συνοχή τους και τα δομικά χαρακτηριστικά τους και ξαφνικά, ο θόλος θα καταρρεύσει».

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό κηρύχθηκαν οι 80 από τις 96 διοικητικές περιφέρειες της Γαλλίας, μπροστά στο αφόρητο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Η Meteo France προβλέπει ότι το Παρίσι θα «λιώσει» κάτω από θερμοκρασίες ρεκόρ (42 βαθμοί Κελσίου χθες Πέμπτη). Το προηγούμενο ρεκόρ ζέστης στη γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται στους 40,4 βαθμούς Κελσίου και καταγράφηκε το 1947.

Απίστευτο! Λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων...εργάτες κάπνιζαν στην στέγη!

Απίστευτο! Λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων...εργάτες κάπνιζαν στην στέγη!

Απίστευτη είναι η είδηση για τους εργάτες που κάπνιζαν στη στέγη της Παναγίας των Παρισίων λίγο πριν ξεσπάσει η καταστροφική πυρκαγιά! Η φωτιά που ξέσπασε σκόρπισε βαθιά θλίψη ανά τον κόσμο..

Η εταιρεία Le Bras Freres, που ήταν υπεύθυνη για τις σκαλωσιές στην Παναγία των Παρισίων, είχε απαγορεύσει ρητά το κάπνισμα στους χώρους του ναού, αλλά κάποιοι από τους εργαζομένους της αγνόησαν την απαγόρευση. Η ίδια πάντως απορρίπτει το ενδεχόμενο κάποιο από τα αποτσίγαρα να προκάλεσε την φωτιά.

«Ορισμένοι συνάδελφοι παρέβησαν κάποιες φορές τους κανονισμούς και λυπούμαστε γι’ αυτό», είπε εκπρόσωπος της Le Bras Freres στο Γαλλικό Πρακτορείο. Κάποιοι εργάτες «παραδέχθηκαν κατά την ανάκριση από την αστυνομία ότι κάπνισαν μερικές φορές», είπε ο Μαρκ Εσκεναζί, επιβεβαιώνοντας σχετικά ρεπορτάζ της σατιρικής εφημερίδας Le Canard Enchaine. Αλλά επέμεινε ότι αποκλείεται ένα τσιγάρο να αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για την φωτιά στην Παναγία των Παρισίων σημειώνοντας ότι «όποιος προσπάθησε ποτέ να ανάψει φωτιά στο τζάκι του σπιτιού του γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ανάψει φωτιά σε ένα δρύινο κούτσουρο με αποτσίγαρο».

Παναγία των Παρισίων

Οι επιθεωρητές που έχουν αναλάβει την έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων έχουν ήδη ανακρίνει όλους όσους μετείχαν στις εργασίες ανακαίνισης καθώς και άλλους μάρτυρες. Κάποια γαλλικά ΜΜΕ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους ανελκυστήρες της σκαλωσιάς. Αλλά ο Εσκεναζί ήταν κατηγορηματικός πώς τα μοτέρ τους δεν δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα. «Σε κάθε περίπτωση βρίσκονται μακριά από το βέλος ενώ αυτό που έχει διαπιστωθεί είναι ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε στο εσωτερικό του κτιρίου», δήλωσε προσθέτοντας πως «σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί (οι ανελκυστήρες) να ευθύνονται για την πυρκαγιά».

Παναγία των Παρισίων

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απίστευτο! Πισίνα στην οροφή της Παναγίας των Παρισίων;

Παναγία των Παρισίων: Αυτά είναι τα σχέδια ανοικοδόμησης!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share