Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

Πυρκαγιά στην Ραφήνα!

Τι συνέβη;

23 Ιουλίου 2019 15:52
Πυρκαγιά στην Ραφήνα!

Πυρκαγιά σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στη Ραφήνα. Περισσότερα σε λίγο. Σύμφωνα με το irafina.gr, η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στο ύψος της Διασταύρωσης για Ραφήνα.

undefined
Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας, ενώ δόθηκε εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία, στη συμβολή των λεωφόρων Μαραθώνος και Φλέμινγκ.

Πυρκαγιά στην Αρκαδία!

Πυρκαγιά στην Αρκαδία!

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στην Αρκαδία, στην τοποθεσία Κάτω Δολιανά.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, ενώ σύμφωνα με πηγές της Πυρσβεστικής Υπηρεσίας δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ έχουν «σηκωθεί» και 4 PZL.

Δίκη Χ.Α: Κι άλλες αντιφατικές απολογίες!

Οι αντιφάσεις γύρω από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζονται και σήμερα με την απολογία του Γεώργιου Σκάλκου και του Σταύρου Σαντοριναίου.

ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έφτασε έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης, αλλά είδε μόνο τον Ιωάννη-Βασίλειο Κομιανό, ενώ ο Γεώργιος Δήμου υποστηρίζει ότι ο Κομιανός ήταν μαζί με το μηχανοκίνητο τάγμα της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, ο Γεώργιος Σκάλκος απολογούμενος υποστήριξε:

«Ο Δήμου είχε πάρει ένα μήνυμα. Τον πήρα για να πάμε στα γραφεία αλλά ήταν κλειστά και φύγαμε με κατεύθυνση το Κερατσίνι, όπου βάλαμε βενζίνη. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο Δήμου μίλησε με το Ρουπακιά και του είπε ότι τον έχουν πιάσει. Φύγαμε και πήγαμε στο σπίτι του και μίλησε από εκεί με τον Πατέλη, δεν είμαι σίγουρος, δεν θυμάμαι».

undefined

Ακόμη, ο Γεώργιος Σκάλκος είπε μάλιστα, πως κοντά στην τοπική είχε δει το συγκατηγορούμενό του, Ιωάννη Κομιάνο, «πάνω στο μηχανάκι του και πήγαινε προς το Κερατσίνι με ήρεμη ταχύτητα».

Κομιάνος: Ο Δήμος στα είπε;
Κατηγορούμενος: Φορούσα κράνος και δεν άκουγα καλά. Άκουγα μια ομιλία αλλά όχι καλά.
Πρόεδρος: Δεν σταματήσατε να μιλήσετε; Εν κινήσει τα λέγατε;
Κατηγ: Ο Δήμου μου έκανε σήμα και πήγα στην άκρη. Μου είπε «πιάσαν κάποιους και πάμε να φύγουν».
Πρ: Που ξέρατε ότι ο Κομιάνος πάει προς το Κερατσίνι;
Κατηγ: Μου το μετέφερε ο Δήμου. Όλη αυτή η στιχομυθία είχε γίνει εν κινήσει. Έμαθε ο Δήμου ότι έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και κάτι τέτοια... Θυμάμαι μόνο το τηλεφώνημα με το Ρουπακιά, ότι τον είχαν πιάσει.
Πρ: Όταν το μάθατε σας έκανε εντύπωση;
Κατηγ: Απόρησα, δεν είχε δώσει -ούτε αυτός, ούτε άλλος- δικαιώματα, ότι ήταν τέτοιος χαρακτήρας.. δεν ενδιαφέρθηκα να μάθω παραπάνω..
Πρ: Άλλα πράγματα λέει ο Δήμου. Ξέρετε τί λέει;
Κατηγ: Ότι ο Κομιάνος μας είπε «πάνε να πιάσουν τους δικούς μας», «πάμε για μάχες» και τέτοια.
Πρ: Άλλο σημείο που να διαφέρουν οι απολογίες σας;
Κατηγ: Δεν θυμάμαι...
Πρ: Γιατί να πει ο Δήμου ότι είχε μηχανές έξω από την τοπική; Τον ρωτήσατε;
Κατηγ: Δεν τον ξαναείδα.
Πρ: Κατηγορείστε και οι δύο ότι περνάτε από τα ίδια σημεία μαζί, δεν τον βρήκατε να του πείτε γιατί λέει διαφορετικά πράγματα από εσάς;
Κατηγ: Έλειπα ταξίδι. Πήγα να του τηλεφωνήσω μετά και δεν το σήκωνε, μετά το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Μέχρι σήμερα δεν του μίλησα ποτέ. Κι εδώ που ήρθε, ήταν με το δικηγόρο του, κατέθεσε κι έφυγε.
Πρ: εσείς δηλαδή τον Κομιάνο δεν τον ακούσατε να λέει κάτι...
Κατηγ: Όχι.

undefined


Απολογία Σταύρου Σαντοριναίου

Ο Σταύρος Σαντοριναίος, απολογούμενος, μεταξύ των άλλων, είπε: Είχα επτά τηλεφωνικές κλήσεις με ένα παιδικό μου φίλο γι αυτό είμαι εδώ. Αυτό μάλλον ήταν υπεραρκετό για να τραβήξω όλα αυτά. Εγώ δεν έχω ούτε μια φωτογραφία της Χρυσής Αυγής στους υπολογιστές μου. Είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι σε καμία φωτογραφία και δεν έχω καμία κλήση με άλλους συγκατηγορουμένους μου.

Ως προς τον Παύλο Φύσσα είπε: Δεν τον ήξερα εκ των υστέρων έμαθα ότι οι γονείς μου γνώριζαν την οικογένεια Φύσσα...Οι γονείς μου έπαθαν σοκ όταν έμαθαν για τον Παύλο και η μητέρα μου προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια του για να συλλυπηθεί.

Κατηγορούμενος: Λίγο πριν βγω, με κάλεσε ο Αναδιώτης και μου είπε «κάποιες ομάδες πλακώθηκαν, μαχαιρώθηκαν», λέω «έλα ρε...» και το κλείσαμε. Πήγα στους γονείς μου, το ανέφερα, μου λέει η μάνα μου «σου είπε ποιος; Στο Κερατσίνι;». Μου λέει «για ξαναπάρε τον, μπορεί να 'ναι κάποιος γνωστός μας».
Πρόεδρος: Κατά προτροπή της μητέρας σας, λέτε τώρα;
Κατηγ: Ναι.
Πρ: Εσείς δεν είχατε σκεφτεί μόνος σας να ρωτήσετε ποιος ήταν;
Κατηγ: Μα ρώτησα αλλά δεν ήξερε λεπτομέρειες. Μετά, με προτροπή της μάνας μου...
Τέλος, να επισημανθεί ότι κατά την έναρξη της διαδικασίας, η πολιτική αγωγή προχώρησε σε αίτημα προς το δικαστήριο, ζητώντας να αναγνωστούν δύο τηλεφωνικές κλήσεις από το τηλέφωνο του Γ. Ρουπακιά στις 21:11 και 21:22 που έχουν καταγραφεί από την κεραία της Νίκαιας. Σύμφωνα με του δικηγόρους, από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι ο Γ. Ρουπακιάς δεν ήταν στο Περιστέρι, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, από τις 20:30 έως τις 22:30. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα της πολιτικής αγωγής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share