Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Συναγερμός: Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια!

Μεγάλη προσοχή!

22 Ιουλίου 2019 09:05
Συναγερμός: Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια!

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα Δευτέρα στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Εύβοια), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Προσοχή! Ποιές περιοχές κινδυνεύουν με πυρκαγιά;

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για τη Δευτέρα 22 Ιουλίου δημοσιοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για την Αττική και την Εύβοια. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται για περιοχές της Πελοποννήσου, της ανατολικής Στερεάς και για τα νησιά του Αιγαίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι!

Ομαλά εξελίσσεται μέχρι στιγμής η μετασεισμική ακολουθία του χθεσινού ισχυρού σεισμού των 5,1 Ρίχτερ στη Μαγούλα, που αναστάτωσε την Αττική.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, αλλά παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο κρατικός μηχανισμός.

Ο σεισμός προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό τεσσάρων ατόμων και ζημιές κυρίως σε ακατοίκητα κτίρια. Όμως, ξύπνησε μνήμες από το χτύπημα του Εγκέλαδου το ’99, ιδίως στη Δυτική Αττική, όπου πολλοί κάτοικοι επέλεξαν να μην κοιμηθούν τη νύχτα στα σπίτια τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share