Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

13 κτίρια στην Αθήνα προς κατεδάφιση μετά τον σεισμό των 5,1 ρίχτερ!

Δείτε για ποια πρόκειται!

22 Ιουλίου 2019 08:29
13 κτίρια στην Αθήνα προς κατεδάφιση μετά τον σεισμό των 5,1 ρίχτερ!

«Έτοιμος είναι ο δήμος Αθηναίων να προχωρήσει στην κατεδάφιση κτηρίων που θεωρούνται "επικίνδυνα"», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ONE Channel», ότι ο μηχανισμός και οι υπηρεσίες του δήμου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή επί ποδός και ολοκλήρωσαν όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Σύμφωνα με την οριστική καταγραφή εγκαταλειμμένων κτηρίων ή ασυντήρητων διατηρητέων, για δεκατρία από αυτά εκδίδονται άδειες κατεδάφισης.

Ωστόσο, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε τα παιδιά να φιλοξενηθούν σε κοντινούς παιδικούς σταθμούς, αν οι γονείς δεν ενημερωθούν ή αδυνατούν να τα κρατήσουν.

Οι σταθμοί αυτοί είναι οι εξής:

1) Σμόλικα 23-25, Σεπόλια

2) Νεϊγύ 62, Άνω Πατήσια

3) Ηρακλείου 59 και Αγ. Λαύρας, Άνω Πατήσια


Τα κτήρια του δήμου Αθηναίων για τα οποία εκδίδονται άδειες κατεδάφισης είναι:

Μυλοποτάμου & Δαβάκη

Ηούς 36-38 & Δαιδαλιδών

Επικλέους (μεταξύ των οδών Ερμίππου και Τημένους) – 5 κτίρια

Ερεσσού 11

Πελίου 8

Αλκμαίωνος 3

Πλαπούτα 24Β

Ηλιουπόλεως 4 & Αετίωνος

Ανθέων και Αμασίου

Πάνω από 700 κτίρια με ρωγμές από τα 5,1 ρίχτερ στην Αττική!

Περισσότερα από 700 κτίριαστον δήμο Φυλής έχουν υποστεί φθορές από τον ισχυρό σεισμό των 5,1 ρίχτερ.

Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται. Οι ζημιές αφορούν κυρίως στην τοιχοποιία των κτιρίων αλλά σε πολλές περιπτώσεις το ποσό για την αποκατάστασή τους μπορεί να φθάνουν τις 5.000 και τις 6.000 ευρώ, ποσά που είναι δυσβάσταχτα για τα περισσότερα νοικοκυριά στην περιοχή.

Τα προβλήματα εντοπίζονται σε σπίτια στην περιοχή της Λίμνης και του Ζεφυρίου, όπου υπάρχει η εκτίμηση ότι οι ζημιές, σε μεμονωμένες περιπτώσεις, είναι αρκετά μεγάλες.

Επίσης, εμφανή προβλήματα στην τοιχοποιία καταγράφονται στο 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων ενώ στην περιοχή θα βρεθεί κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤΥΠ, προκειμένου να ελέγξουν την καταλληλότητα όλων σχολικών κτηρίων. Ζημιές υπέστη περιορισμένα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και το Δημαρχείο στα Άνω Λιόσια.

Τέλος, πολλά είναι τα σπίτια που παρουσιάζουν εκτεταμένες ρηγματώσεις και στη δημοτική κοινότητα Φυλής ενώ βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το Κοιμητήριο της περιοχής, καθώς τα μάρμαρα από πολλά μνήματα έσπασαν.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τον πενταψήφιο αριθμό 15691, οι δημότες Φυλής μπορούν, για την εξυπηρέτησή τους, να τηλεφωνούν και στους αριθμούς 213 1603472-73.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share