Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Νέος σεισμός στην Αθήνα!

Στον χορό των Ρίχτερ η πρωτεύουσα!

22 Ιουλίου 2019 06:47
Νέος σεισμός στην Αθήνα!

Σεισμός τώρα: Οι μετασεισμοί στην Αττική συνεχίζονται, καθώς άλλος ένας σημειώθηκε, στη Μαγούλα.

Συγκεκριμένα, στις 01:59 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 25χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας.

Ο σεισμός της Αθήνας των 5,1 Ρίχτερ, έχει αφήσει μια σειρά από μετασεισμούς, με τελευταίο αυτόν πριν λίγο, ξημερώματα Δευτέρας.

Ο τελευταίος σεισμός είχε εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μετασεισμών που έχουν γίνει ιδιαίτερα αισθητοί.

Οι επιστήμονες έχουν τονίσει πως ίσως περάσουν βδομάδες που το φαινόμενο θα συνεχιστεί, καθώς θεωρείται φυσιολογικό να υπάρχει μια μετασεισμική ακολουθία (έχουν γίνει πάνω από 50 μέχρι στιγμής), ύστερα από έναν ισχυρό σεισμό, όπως αυτόν της περασμένης Παρασκευής.

Συγκλονιστικό βίντεο πριν και λίγο μετά την απόλυτη καταστροφή στο Μάτι!

Την Τρίτη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ολέθρια πυρκαγιά που κατέκαψε το Μάτι, αφήνοντας πίσω της πάνω από εκατό νεκρούς.

Στις 23 Ιουλίου του 2018, δύο πυρκαγιές ξέσπασαν, η μία στην Κινέτα και η άλλη στην ανατολική Αττική.

Μέσα σε μερικές ώρες, οι καταπράσινες περιοχές μετατράπηκαν σε καρβουνιασμένα τοπία, που αντηχούσαν από τις φωνές και τα κλάματα των ανθρώπων.

Οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν τόσο τραγικά, η απώλεια περιουσιών και η ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη των Ελλήνων.

Με αφορμή τον ένα χρόνο από την «μαύρη» εκείνη ημέρα η ομάδα του Updrones δημοσίευσε ένα βίντεο με το πριν και το μετά από τις πυρκαγιές στην Κινέττα και το Μάτι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share