Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σε εξέλιξη οι έλεγχοι στα κτίρια που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό!

Με προτεραιότητα τους παιδικούς σταθμούς

21 Ιουλίου 2019 16:09
Σε εξέλιξη οι έλεγχοι στα κτίρια που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό!

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έλεγχοι των μηχανικών για την καταγραφή των ζημιών από το σεισμό της Παρασκευής, με προτεραιότητα τους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι λειτουργούν μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ασφαλή κρίθηκαν τα δημόσια κτήρια και όσα στεγάζουν παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς σε Περιστέρι,Ίλιον, Πετρούπολη Αιγάλεω Αγίους Αναργύρους και Καματερό.

Αν και η μετασεισμική ακολουθία έχει φθίνουσα πορεία δήμοι και περιφέρειες παραμένουν σε επιφυλακή.

Συναγερμός στο Πόρτο Ράφτη: Μεγάλος κίνδυνος να πέσει βράχος σε πολυσύχναστη παραλία λόγω σεισμού!

Ένας βράχος στην παραλία Πανόραμα Πόρτο Ράφτη, δίπλα στο Αυλάκι κρίθηκε επικίνδυνος για τους λοουόμενους καθώς μετακινήθηκε μετά τον ισχυρό σεισμός της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το mesogianews.gr, ο βράχος που μπορεί να αποκολληθεί και να κατολισθήσει προς την πλευρά των λουομένων.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαρκοπούλου, έχει παρέμβει και ειδοποίησε το Λιμεναρχείο να προχωρήσει αμέσως στην εκκένωση της συγκεκριμένης παραλίας, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, για τη αναγκαία συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής.


Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης δήλωσε «κάνουμε κατεπείγουσα έκκληση, σε δημότες και συμπολίτες, για κοινοποίηση της παρούσας ανακοίνωσης, καθώς και την συνειδητοποίηση της ανάγκης, κανείς συμπολίτης η παραθεριστής, τουλάχιστον για τις επόμενες 10 ημέρες, να μην κάνει μπάνιο, στην συγκεκριμένη παραλία, μέχρι να αποκατασταθεί η αναγκαία ασφάλεια».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share