Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πάνω από 700 κτίρια με ρωγμές από τα 5,1 ρίχτερ στην Αττική!

Η καταγραφή συνεχίζεται!

21 Ιουλίου 2019 15:40
Πάνω από 700 κτίρια με ρωγμές από τα 5,1 ρίχτερ στην Αττική!

Περισσότερα από 700 κτίριαστον δήμο Φυλής έχουν υποστεί φθορές από τον ισχυρό σεισμό των 5,1 ρίχτερ.

Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται. Οι ζημιές αφορούν κυρίως στην τοιχοποιία των κτιρίων αλλά σε πολλές περιπτώσεις το ποσό για την αποκατάστασή τους μπορεί να φθάνουν τις 5.000 και τις 6.000 ευρώ, ποσά που είναι δυσβάσταχτα για τα περισσότερα νοικοκυριά στην περιοχή.

Τα προβλήματα εντοπίζονται σε σπίτια στην περιοχή της Λίμνης και του Ζεφυρίου, όπου υπάρχει η εκτίμηση ότι οι ζημιές, σε μεμονωμένες περιπτώσεις, είναι αρκετά μεγάλες.

Επίσης, εμφανή προβλήματα στην τοιχοποιία καταγράφονται στο 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων ενώ στην περιοχή θα βρεθεί κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤΥΠ, προκειμένου να ελέγξουν την καταλληλότητα όλων σχολικών κτηρίων. Ζημιές υπέστη περιορισμένα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και το Δημαρχείο στα Άνω Λιόσια.

Τέλος, πολλά είναι τα σπίτια που παρουσιάζουν εκτεταμένες ρηγματώσεις και στη δημοτική κοινότητα Φυλής ενώ βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το Κοιμητήριο της περιοχής, καθώς τα μάρμαρα από πολλά μνήματα έσπασαν.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τον πενταψήφιο αριθμό 15691, οι δημότες Φυλής μπορούν, για την εξυπηρέτησή τους, να τηλεφωνούν και στους αριθμούς 213 1603472-73.

Σεισμός στην Αττική: Πρόκειται για επανάληψη του σεισμού της Πάρνηθας το 1999!

Την εκτίμησή του ότι τα 5,1 Ρίχτερ που συγκλόνισαν το μεσημέρι της Παρασκευής την Αθήνα ήταν ο κύριος σεισμός εξέφρασε ο καθηγητής Γεωλογίας Δημήτρης Παπανικολάου, κάνοντας λόγο για «επανάληψη του σεισμού της Πάρνηθας το 1999».

Δείτε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός στην Αττική: "Δύσκολο Σαββατοκύριακο με πολλούς μετασεισμούς!"

Ο καθηγητής σεισμολογίας μιλώντας στην ιστοσελίδα newpost, επεσήμανε πως το σαββατοκύριακο θα είναι δύσκολο με πολλούς δυνατούς μετασεισμούς.

«Τις επόμενες 48 ώρες θα έχουμε ισχυρούς μετασεισμούς, εντάσεως 4 με 4,5 Ρίχτερ», δήλωσε στο Newpost ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος, ο οποίος διευκρίνησε ότι «θα έχουμε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο», με «έντονη μετασεισμική ακολουθία».

Όπως είπε ο σεισμός που ταρακούνησε την Αθήνα είχε επίκεντρο τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας πάνω από τη Μάνδρα και τη Μαγούλα.

Ο καθηγητής σημείωσε πως ο σεισμός είναι πιθανόν προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο του σεισμού του 1999.

Ο σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους για αυτό συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοή και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, όπως εξήγησε ο κ. Παπαζάχος ενώ τόνισε πως το επόμενο 48ωρο θα είναι δύσκολο γιατί θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί.

Επίσης, συνέστησε ψυχραιμία και προσοχή στη φημολογία που μπορεί να εμφανιστεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες για επικείμενο μεγάλο σεισμό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share