Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019

Σεισμός στην Αττική: Viral η φωτογραφία με την κατσαρόλα από το Κολωνάκι!

Θεώρησε ότι έτσι θα έχει έξτρα μέτρα προφύλαξης!

19 Ιουλίου 2019 20:47
Σεισμός στην Αττική: Viral η φωτογραφία με την κατσαρόλα από το Κολωνάκι!

Viral έγινε η φωτογραφία με την κυρία που για να προστατευτεί επέλεξε ένα περίεργο μέσο! Κυκλοφορούσε σε όλο το Κολώνακι με την κατσαρόλα στο κεφάλι! Δείτε ακόμα: Επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη! (Video)

Μνήμες από τον σεισμό του 1999 προκάλεσε σε πολλούς κατοίκους της Αθήνας η σημερινή σεισμική δόνηση των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αττική.

Πολλοί ήταν αυτοί που βγήκαν από τα κτήρια, θέλοντας να πάρουν προφυλάξεις. Όμως η κορυφαία φωτογραφία, είναι αυτή μιας κυρίας που ανεβαίνει τη Βουκουρεστίου, φορώντας μια κατσαρόλα στο κεφάλι, προφανώς θεωρώντας ότι το οικιακό σκεύος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κράνος που θα της παρέχει ασφάλεια. Πάντως, την πρωτοτυπία της εν λόγω προφύλαξης απαθανάτισε ένας χρήστης του Facebook, που δημοσίευσε τη φωτογραφία στην πλατφόρμα.

Σεισμός στην Αττική Κολωνάκι

Σεισμός στην Αττική: Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί!

Παραμένουμε σε πλήρη ετοιμότητα για προληπτικούς λόγους είπε ο γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για τον σειμσό που "ταρακούνησε" την Ελλάδα..

Η πόλη άντεξε, δήλωσε ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση που κάνει από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής για τις έως τώρα καταγεγραμμένες συνέπειες του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ.

Όπως είπε ο κ.Χαρδαλιάς το φαινόμενο δείχνει να βαίνει προς εκτόνωση, οι υπηρεσίες ωστόσο θα παραμείνουν σε επιφυλακή για προληπτικούς λόγους. Όπως επισήμανε οι ζημιές που έχουν καταγραφεί δεν είναι σοβαρές και αφορούν κυρίως σε παλιά κτίρια. Πρόσθεσε ότι αργότερα θα γίνει νέα σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης υπό την προεδρία του Ευθύμη Λέκκα, προέδρου του ΟΑΣΠ.

Σεισμός στην Αττική: Περιπολία με super puma και συντονιστικό ελικόπτερο πάνω από τη Δυτική Αττική!

Περιπολία με super puma και συντονιστικό ελικόπτερο πάνω από τη Δυτική Αττική μετά τον σεισμό στην Αττική! Σε Γενική Επιφυλακή βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα! Πρόκειται για επανάληψη του σεισμού της Πάρνηθας το 1999!

Περιπολίες στον εναέριο χώρο πάνω από τη Δυτική Αττική πραγματοποιεί ελικόπτερο super puma και συντονιστικό ελικόπτερο, μετά την εκδήλωση του ισχυρού σεισμού στην Αττική.

Τα δύο ελικόπτερα στόχο έχουν να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.

Σεισμός στην Αττική

Τα μέτρα αποφασίστηκαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύσσονται στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

Σε Γενική Επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα

Ύστερα από την εκδήλωση της ισχυρής σεισμικής δόνησης στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού στις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και η 2η ΕΜΑΚ (Θεσ/νικης) τέθηκε σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στις περιοχές εκδήλωσης του σεισμικού φαινομένου και ειδικότερα στην παρούσα χρονική φάση περιπολούν 150 πυροσβεστικά οχήματα, 350 πυροσβέστες καθώς και 80 Επιχειρησιακοί Αξιωματικοί, για παροχή βοήθειας και εξασφάλιση κάθε αναγκαίας υποστήριξης που τυχόν απαιτηθεί.

Περαιτέρω, με εντολή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος συγκλήθηκε το κατά άρθρο 75 του Ν. 4249/2014 Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων με διευρυμένη σύνθεση καθώς και η προβλεπόμενη υποστηρικτική ομάδα Διαχείρισης Συμβάντων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share