Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Σεισμός στην Αττική: 20.000 κλήσεις καταγράφηκαν το δευτερόλεπτο μέσω κινητών!

Ο πανικός κυρίευσε τους πάντες!

19 Ιουλίου 2019 17:44
Σεισμός στην Αττική: 20.000 κλήσεις καταγράφηκαν το δευτερόλεπτο μέσω κινητών!
Follow us on Google News

Πανικός επικράτησε σε όλους τους κατοίκους της Αττικής μετά τον σεισμό των 5,1 ρίχτερ! 20.000 κλήσεις καταγράφηκαν το δευτερόλεπτο μέσω κινητών!

Έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων απευθύνουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή ανάμεσα στη Μαγούλα και τη Μάνδρα.

Όπως λένε το δίκτυο έχει υπερφορτωθεί και γι’ αυτό υπάρχουν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες. Μάλιστα, υπήρξαν πληροφορίες ότι περίπου 20.000 κλήσεις ανά δευτερόλεπτο έγιναν μέσω κινητών τηλεφώνων αμέσως μετά τον σεισμό, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία. Στελέχη μάλιστα των εταιρειών κινητής περιγράφουν ως πρωτοφανή την κίνηση στο δίκτυο τα λεπτά μετά το σεισμό, ωστόσο όπως επισημαίνεται, πέραν της υπερφόρτωσης, δεν έχουν παρατηρηθεί βλάβες ή άλλα προβλήματα.

Σεισμός στην Αττική κλήσεις

Οι εταιρείες προτείνουν στους πολίτες να χρησιμοποιούν εφαρμογές του διαδικτύου (WhatsApp, Viber, Skype, Messenger κ.α.) και να περιορίζονται στα απολύτως αναγκαία τηλεφωνήματα.

«Το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης & Ελέγχου Δικτύου και οι τεχνικοί μας είναι σε επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσουν θέματα που ενδεχομένως προκύψουν», αναφέρει η εταιρεία.

Νέος ισχυρός σεισμός στην Αττική!

Νέος ισχυρός μετασεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην Αθήνα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο νέος ισχυρός σεισμός ήταν της τάξης των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι επρόκειτο για μετασεισμό.

Η ισχυρή δόνηση σημειώθηκε 4χλμ βόρεια της Μαγούλας στη Δυτική Αττική, τόνισε μιλώντας στο Open ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Θανάσης Γκανάς, προσθέτοντας πως ήταν επιφανειακή και φυσιολογική για την περιοχή της Πάρνηθας, δυτικά από το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό του 1999. «Έχουμε ήδη 7 μετασεισμούς. Φαίνεται βάσει ιστορικού ότι είναι η κύρια δόνηση», επεσήμανε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share