Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Αττική: Εκκενώθηκε η Βουλή! Επικράτησε πανικός! (Video)

Ζημιές στο εσωτερικό του κτηρίου της Βουλής!

19 Ιουλίου 2019 17:33
Σεισμός στην Αττική: Εκκενώθηκε η Βουλή! Επικράτησε πανικός! (Video)

Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε όλη την Αττική προκάλεσε τον πανικό στην Βουλή! Το κτήριο της Βουλής εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας και έχουν γίνει αναφορές για μικροζημιές!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ζημιές εντοπίζονται στον δεύτερο όροφο του κτηρίου! Έπεσε και ο σταυρός του ναού της Αγίας Ειρήνης στο κέντρο!

Μέχρι στιγμής τα προβλήματα εντοπίζονται σε ένα σπασμένο τζάμι στο περιστύλιο όπου γίνεται η έκθεση για τον Ρήγα Φεραίο και ένας ραγισμένος τοίχος.

Την ώρα του σεισμού επικράτησε πανικός κυρίως στον παιδικό σταθμό που ήταν γεμάτος παιδιά ενώ αμέσως δόθηκε εντολή εκκένωσης του κτηρίου.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός στην Αττική: Φόβοι πως τα 5,3 Ρίχτερ δεν ήταν ο κύριος σεισμός!

Σεισμός στην Αττική: Ισχυροί μετασεισμοί καταγράφονται μετά την αρχική ισχυρή δόνηση - Συναγερμός σε Πυροσβεστική και Αστυνομία - Κοντά στο επίκεντρο του του φονικού σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999 το επίκεντρο του νέου σεισμού!

Τρόμο στην Αθήνα προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που έγινε αισθητός όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στη Στερεά, και την Πελοπόννησο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, δεν ξέρουμε ακόμη αν η δόνηση των 5,3 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, η δόνηση ήταν της τάξης των 5,1 Ρίχτερ και ήταν επιφανειακός αφού το επιφανειακό του βάρος ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα, όπως είπε στο protothema.gr ο κ.Λέκκας.

Το επίκεντρο βρίσκεται μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας, ενώ έως αυτή την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν ο σεισμός «γεννήθηκε» από κάποιο γνωστό ρήγμα. Ωστόσο, αυτό που παρατηρούν οι επιστήμονες είναι ότι το επίκεντρο είναι κοντά στο ρήγμα που είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας την 7η Σεπτεμβρίου του 1999.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share