Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Αττική: Έπεσε ο σταυρός του ναού της Αγίας Ειρήνης στο κέντρο! (Video)

Δείτε εικόνες από το σημείο!

19 Ιουλίου 2019 17:00
Σεισμός στην Αττική: Έπεσε ο σταυρός του ναού της Αγίας Ειρήνης στο κέντρο! (Video)

Στον ιερό ναό Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι έπεσε ο σταυρός από την κορυφή της εκκλησίας στο έδαφος χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί.

Ο δυνατός σεισμός στην Αττική δημιούργησε πολλές ζημιές αλλά ευτυχώς δεν έχουν γίνει αναφορές για τραυματισμούς! Προβλήματα όμως έχουν δημιουργηθεί στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση!

Ο σταυρός του ιερού ναού της Αγίας Ειρήνης που βρίσκεται στην οδό Αιόλου έπεσε λόγω του σεισμού των 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στην ΕΡΤ στην περιοχή υπήρχε αρκετός κόσμος, ο οποίος πανικοβλήθηκε χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Δείτε το βιντεο στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός στην Αττική: "Δύσκολο Σαββατοκύριακο με πολλούς μετασεισμούς!"

Ο καθηγητής σεισμολογίας μιλώντας στην ιστοσελίδα newpost, επεσήμανε πως το σαββατοκύριακο θα είναι δύσκολο με πολλούς δυνατούς μετασεισμούς.

«Τις επόμενες 48 ώρες θα έχουμε ισχυρούς μετασεισμούς, εντάσεως 4 με 4,5 Ρίχτερ», δήλωσε στο Newpost ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος, ο οποίος διευκρίνησε ότι «θα έχουμε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο», με «έντονη μετασεισμική ακολουθία».

Όπως είπε ο σεισμός που ταρακούνησε την Αθήνα είχε επίκεντρο τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας πάνω από τη Μάνδρα και τη Μαγούλα.

Ο καθηγητής σημείωσε πως ο σεισμός είναι πιθανόν προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο του σεισμού του 1999.

Ο σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους για αυτό συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοή και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, όπως εξήγησε ο κ. Παπαζάχος ενώ τόνισε πως το επόμενο 48ωρο θα είναι δύσκολο γιατί θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί.

Επίσης, συνέστησε ψυχραιμία και προσοχή στη φημολογία που μπορεί να εμφανιστεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες για επικείμενο μεγάλο σεισμό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share