Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέος ισχυρός σεισμός στην Αττική!

Συναγερμός στην Αθήνα!

19 Ιουλίου 2019 16:33
Νέος ισχυρός σεισμός στην Αττική!

Νέος ισχυρός μετασεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην Αθήνα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο νέος ισχυρός σεισμός ήταν της τάξης των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι επρόκειτο για μετασεισμό.

Η ισχυρή δόνηση σημειώθηκε 4χλμ βόρεια της Μαγούλας στη Δυτική Αττική, τόνισε μιλώντας στο Open ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Θανάσης Γκανάς, προσθέτοντας πως ήταν επιφανειακή και φυσιολογική για την περιοχή της Πάρνηθας, δυτικά από το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό του 1999. «Έχουμε ήδη 7 μετασεισμούς. Φαίνεται βάσει ιστορικού ότι είναι η κύρια δόνηση», επεσήμανε.

Σεισμός στην Αττική: Φόβοι πως τα 5,3 Ρίχτερ δεν ήταν ο κύριος σεισμός!

Σεισμός στην Αττική: Ισχυροί μετασεισμοί καταγράφονται μετά την αρχική ισχυρή δόνηση - Συναγερμός σε Πυροσβεστική και Αστυνομία - Κοντά στο επίκεντρο του του φονικού σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999 το επίκεντρο του νέου σεισμού!

Τρόμο στην Αθήνα προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που έγινε αισθητός όχι μόνο στην Αττική, αλλά και στη Στερεά, και την Πελοπόννησο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, δεν ξέρουμε ακόμη αν η δόνηση των 5,3 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, η δόνηση ήταν της τάξης των 5,1 Ρίχτερ και ήταν επιφανειακός αφού το επιφανειακό του βάρος ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα, όπως είπε στο protothema.gr ο κ.Λέκκας.

Το επίκεντρο βρίσκεται μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας, ενώ έως αυτή την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν ο σεισμός «γεννήθηκε» από κάποιο γνωστό ρήγμα. Ωστόσο, αυτό που παρατηρούν οι επιστήμονες είναι ότι το επίκεντρο είναι κοντά στο ρήγμα που είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας την 7η Σεπτεμβρίου του 1999.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share