Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Διακοπή νερού στον Ασπρόπυργο!

Πτώση της πίεσης στους δήμους Μάνδρας και Ελευσίνας!

19 Ιουλίου 2019 12:06
Διακοπή νερού στον Ασπρόπυργο!

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής του νερού στο δήμο Ασπροπύργου και πτώση της πίεσης στους δήμους Μάνδρας και Ελευσίνας.

Διακοπή νερού στον Ασπρόπυργο!

Διάρκεια: από τις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιουλίου έως τις 8.00 το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουλίου.

Η ΕΥΔΑΠ επισημαίνει ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ελαχιστοποίησης της διάρκειας των εργασιών και επαναφοράς της υδροδότησης.

Ξεκίνησαν οι απολογίες για την Μάνδρα!

Ξεκίνησε ο κύκλος των απολογιών για τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα το 2017 που κόστισαν την ζωή 25 συμπολιτών μας. Την Τετάρτη θα πάει στο ανακριτικό γραφείο η Ρένα Δούρου.

Η 7η τακτική ανακρίτρια έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει τις εξηγήσεις από τους 9 κατηγορούμενους υπευθύνων σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ενώπιον της 7ης ανακρίτριας έχουν βρεθεί ήδη οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας και Ελευσίνας, Ιωάννα Κριεκούκη και Γιώργος Τσουκαλάς, ο δασάρχης Αιγάλεω, ο διευθυντής δασών και υπάλληλοι του δασαρχείου.

undefined

Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να προσέλθει στο ανακριτικό γραφείο η τέως περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, χωρίς περιοριστικούς όρους, σε αντίθεση με άλλους συγκατηγορούμενούς του στους οποίους έχουν επιβληθεί χρηματικές εγγυήσεις, μέσω της δικηγόρου του Βάσως Πανταζή, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Χθες, Παρασκευή, κλήθηκα να απολογηθώ ως πολιτικός προϊστάμενος της ΥΔΟΜ Ελευσίνας για το πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τον Νοέμβριο του 2017 το γειτονικό μας Δήμο Μάνδρας και κόστισε τη ζωή συνανθρώπων μας.

Με την απολογία μου, εκφράζοντας τη λύπη μου για τις ζωές που χάθηκαν και την συμπαράσταση μου στις οικογένειες που πενθούν, προσπάθησα να βοηθήσω την Δικαιοσύνη να εκδώσει μια πρώτη δίκαιη δικαιοδοτική κρίση, εξηγώντας, ότι ως Δήμαρχος Ελευσίνας δεν είχα καμία απολύτως αρμοδιότητα επί θεμάτων που αφορούν τα γεωγραφικά και διοικητικά όρια έτερου Δήμου.

undefined

Η σύμφωνη γνώμη της κας 7ης Ανακρίτριας και της κας Εισαγγελέως Γνωμοδοτήσεων να αφεθώ ελεύθερος μετά την απολογία μου, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, δικαιώνει την προσπάθεια μου να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην δύσκολη αυτή υπόθεση».

Ο Γεώργιος Τσουκαλάς κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της πλημμύρας από αμέλεια και της παράβασης καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται ότι στην εισαγγελική διάταξη που ακολούθησε την προκαταρκτική εξέταση, γίνεται ανάλυση των ελλείψεων ως προς την αντιπλημμυρική προστασία και τα έργα ορεινής υδρονομίας στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι στο όρος Πατέρα θα έπρεπε να υπήρχαν συγκεκριμένα έργα.

Τέλος, στην εισαγγελική διάταξη καταγράφονται πολεοδομικές παραβάσεις, αλλά και ζητήματα αστυνόμευσης – συντήρησης ρεμάτων στην περιοχή και στη διευθέτηση - οριοθέτηση των ρεμάτων.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πυρκαγιά σε αυτοκίνητο στον Ασπρόπυργο!

Τραγικό: Της έκλεβαν από το σπίτι νερό για να φτιαχτεί δρόμος!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share