Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κύπρο και Καστελόριζο!

Έγινε αισθητός στα τουρκικά παράλια!

19 Ιουλίου 2019 07:30
Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κύπρο και Καστελόριζο!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:34 τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κύπρο και το Καστελόριζο.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 245 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρόδου, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 10 χιλιόμετρα. Να σας θυμίσουμε άλλον ένα σεισμό που σημειώθηκε εχθλες στην Αμαλιάδα!

Ο σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στα τουρκικά παράλια, ενώ δεν προκάλεσε προβλήματα.

Σεισμός ταρακούνησε τη Ζάκυνθο!

Σεισμός ταρακούνησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (17/7) το νησί της Ζακύνθου, με το επίκεντρο να βρίσκεται σε θαλάσσιο χώρο!

Η δόνηση έγινε αισθητή στους κατοίκους του νησιού και καταγράφηκε στις 06:40!


Συγκεκριμένα, σύμφωνα την αυτόματη προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC) η δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ! Σεισμός είχε αναστατώσει και την Καστοριά!

Το επίκεντρο βρίσκεται σε υποθαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους, κοντά στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα 24 χλμ. νοτιοδυτικά του νησιού!

Η αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,5 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος λιγότερο από 1 χλμ., και επίκεντρο τα 61 χλμ. νοτιοδυτικά από την πόλη της Ζακύνθου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share