Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μαρόκο: Θανατική ποινή για τους άνδρες που αποκεφάλισαν τουρίστριες!

Οι δύο Σκανδιναβές βρήκαν φριχτό θάνατο...

18 Ιουλίου 2019 20:39
Μαρόκο: Θανατική ποινή για τους άνδρες που αποκεφάλισαν τουρίστριες!

Το δικαστήριο του Μαρόκο επέβαλλε σήμερα την θανατική ποινή στα 3 μέλη του ISIS που αποκεφάλισαν δυο τουρίστριες από την Σκανδιναβία τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων, ο Αμπντεσαμάντ Ετζούντ, ένας πλανόδιος μικροπωλητής 25 ετών, ομολόγησε ότι οργάνωσε την εκδρομή του θανάτου, μαζί με δύο συνεργούς του, τον 27χρονο μαραγκό Γιουνές Ουαζιγιάντ και τον 33χρονο Ρασίντ Αφάτι, ο οποίος βιντεοσκόπησε τη δολοφονία.

Η 24χρονη Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, φοιτήτρια από τη Δανία και η φίλη της, η Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία, δολοφονήθηκαν ενώ έκαναν κάμπινγκ σε μια απομονωμένη περιοχή στον Άνω Άτλαντα, σε μια ορεινή περιοχή του νότιου Μαρόκου που προτιμούν πολλοί πεζοπόροι. Οι δράστες τις αποκεφάλισαν και ανάρτησαν το βίντεο σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ως ύποπτοι για τις δολοφονίες και για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα είχαν προσαχθεί σε δίκη, στο Σαλέ, κοντά στο Ραμπάτ, συνολικά 24 άνδρες. Εκτός από τους τρεις που καταδικάστηκαν σε θάνατο, στους υπόλοιπους 21 επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από πέντε χρόνια μέχρι και ισόβια. Μεταξύ αυτών είναι και ένας Ισπανοελβετός, που ασπάστηκε το Ισλάμ και σήμερα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για "συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης". Ο ίδιος ωστόσο δηλώνει αθώος.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τους τρεις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για τις δολοφονίες, καθώς και έναν τέταρτο συνεργό τους, να αποζημιώσουν με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ντιρχάμ (περίπου 190.000 ευρώ) τους γονείς της Μάρεν Ούλαντ. Απέρριψε όμως το αίτημα της οικογένειας της Γέσπερσεν η οποία ζητούσε αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων ντιρχάμ (930.000 ευρώ) από το μαροκινό κράτος για την "ηθική ευθύνη" του στη δολοφονία.

Σοκ: Βίασε κι έπνιξε την 7χρονη ανιψιά του!

Σοκ με άλλη μια φρικιαστική υπόθεση βιασμού και γυναικοκτονίας στην Ινδία με τον δράστη, γνωστό ως "Rajesh" να καταδικάζεται τρις ισόβια με κατηγορίες βιασμού, δολοφονίας, απαγωγής, παρά φύση σεξ, δείχνοντας έλλειψη σεβασμού στο σώμα και καταστρέφοντας αποδεικτικά στοιχεία.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο άνδρας είπε στη γιαγιά της 7χρονης ανιψιάς του ότι θα την πήγαινε στο σχολείο. Αντί να την πάει στο σχολείο, πήρε το κορίτσι σε μια φυτεία καουτσούκ και την βίασε. Μετά τη βιασμό της, την στραγγάλισε, σύμφωνα με τη δίωξη. Το σώμα της βρέθηκε δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Υλικό από κάμερες ασφαλείας σε κοντινό σπίτι αποκάλυψε ότι το θύμα έφυγε με τον Rajesh. Ο ίδιος ομολόγησε το έγκλημα και οδήγησε την αστυνομία στο σημείο όπου εγκατέλειψε το σώμα του θύματος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share