Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

35χρονη εμπρήστρια έβαλε φωτιά στο Πεδίον του Άρεως!

Συνελήφθη άμεσα!

18 Ιουλίου 2019 17:58
35χρονη εμπρήστρια έβαλε φωτιά στο Πεδίον του Άρεως!

Μια 35χρονη Ρουμάνα εμπρήστρια συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθήνας, κατηγορούμενη για πρόκληση εμπρησμού από πρόθεση, στο άλσος του Πεδίου του 'Αρεως.

Η αλλοδαπή πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Τραγωδία: "Θα πεθάνετε" φώναξε ο εμπρηστής πριν βάλει φωτιά σε στούντιο! - Δυστυχώς 24 άνθρωποι είναι νεκροί!

Μια τραγωδία συγκλονίζει την Ιαπωνία αφού 24 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους! Ο εμπρηστής πριν βάλει φωτιά σε στούντιο φώναξε "Θα πεθάνετε όλοι"! Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί!

Ο 41χρονος εμπρηστής φέρεται πριν να βάλει τη φωτιά να φώναξε «τώρα θα πεθάνετε» με τα κίνητρά του, ωστόσο, να παραμένουν άγνωστα καθώς, κατά το BBC, δεν είχε κάποια επαγγελματική σχέση με το εν λόγω στούντιο.

Η φωτιά ξέσπασε στις 10:30 τοπική ώρα [04:30 ώρα Ελλάδας] σε ακίνητο της εταιρείας Kyoto Animation, η οποία θεωρείται πολύ επιτυχημένη στην παραγωγή τηλεοπτικών σειρών κινουμένων σχεδίων και animation. Δυστυχώς όμως έχασε και την ζωή του ο Αλέξανδρος Σιδεράς!

Σοκαρισμενη παρακολουθεί η ιαπωνική κοινή γνώμη την τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε στούντιο κινουμένων σχεδίων της εταιρείας Kyoto Animation Co στο Κιότο μετά τη φωτιά που έβαλε ένας άνδρας 41 ετών και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 24 άνθρωποι - σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό - να χάσουν τη ζωή τους.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο καθώς τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στο τρίτο όροφο του κτηρίου που είναι γεμάτος καπνό.

Τουλάχιστον δέκα από τα θύματα εντοπίστηκαν στη σκάλα που οδηγούσε από τον δεύτερο όροφο στην τάρατσα του κτηρίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής που μίλησε σε δημοσιογράφους.

«Δώδεκα άνθρωποι με καρδιακή ανακοπή εντοπίστηκαν στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο» του τριώροφου κτιρίου, εξήγησε νωρίτερα εκπρόσωπος των πυροσβεστών, χρησιμοποιώντας μια διατύπωση που - σύμφωνα με το BBC - χρησιμοποιείται συνήθως από αξιωματούχους της Ιαπωνίας για θύματα που έχουν πεθάνει αλλά ο θάνατός τους δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Τη στιγμή του εμπρησμού στο κτήριο βρίσκονταν 70 άτομα με 36 εξ αυτών να έχουν ανασυρθεί τραυματισμένα, ορισμένα εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share