Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Δίκη Χ.Α: Τα "γυρίζει" ο Ρουπακιάς!

Ανασκευάζει περί "απλής ανθρωποκτονίας"!

18 Ιουλίου 2019 16:43
Δίκη Χ.Α: Τα

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς ανασκεύασε τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα κατά την απολογία του στην δίκη της Χρυσής Αυγής κι έπεσε σε πάμπολλες αντιφάσεις, κενά αλλά και αναιρέσεις. Σε αμηχανία τον έφεραν οι ερωτήσεις από την έδρα του δικαστηρίου.

Παράλληλα, ο πατέρας του Παύλου Φύσσα σε δήλωσή του επισήμανε ότι Ρουπακιάς προσπαθεί να δείξει ότι η δολοφονία ήτα μια απλή ανθρωποκτονία, λέγοντας πολλά ψέματα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς κατά την απολογία του, μεταξύ των άλλων, ανέφερε: «Επειδή κάθισα και το σκέφτηκα έξω για αυτό το ατυχές για την απλή ανθρωποκτονία, θέλω να πω πως το έχω μετανιώσει. Λυπάμαι ειλικρινά, μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω. Ήταν μία τραγική ανθρωποκτονία...».

undefined
Εισαγγελέας: Για τη δήλωσή σας ότι είναι απλή ανθρωποκτονία δώσατε μια εξήγηση...

Κατηγορούμενος: Έχω κλείσει δύο σπίτια το δικό μου και το δικό του.

Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο;

Συνήγορος Ρουπακιά: Αφήστε τον να ολοκληρώσει...

Κατηγορούμενος: Νιώθω μετανιωμένος. Τι να πω; Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω...

Πρόεδρος: Φαίνεται ότι εκτελέσετε ένα καίριο χτύπημα και επαγγελματικά εκτελεσμένο.

Κατηγορούμενος: Έσκυψε και τον χτύπησα...

Πάρεδρος: Επειδή υπάρχει και μια μελέτη. Προκύπτει ότι το χτύπημα έγινε από καλό γνωστή και του σημείου και του τρόπου.

Κατηγορούμενος: Εγώ τέτοιος γνωστής δεν είμαι...

Πρόεδρος: Δεν μπορεί να λέτε ότι από τις κινήσεις του σώματος στράφηκε το μαχαίρι. Να απαντάτε στα πλαίσια της λογικής...

Πρόεδρος: Δυο μάρτυρες είπαν ότι βγήκατε ατάραχος, πήγατε προς το μέρος του, τον μαχαιρώσατε και τον αγκαλιάσετε. Ούτε ότι σας χτυπούσε ούτε τίποτα...

Κατηγορούμενος: Αυτό που έγινε σας καταθέτω. Έκανε τρία - τέσσερα βήματα, εγώ δεν πρόλαβα να κουνηθώ...

Πρ.: Αυτή η κατάθεση έρχεται από μάρτυρα που δεν έχει σχέση με κάποιο χώρο... Σήμερα μας είπατε ότι φταίει ο Παύλος που έσκυψε και πήγε το μαχαίρι στην καρδιά; Γιατί αυτό μας λέτε...

Κατηγορούμενος: Έτσι έχουν τα πράγματα όπως τα λέω. Χτύπησα στα πόδια....

Πρ: Προστατευόμενος μάρτυρας έχει καταθέσει ότι τον είχατε μετοχοποιήσει...

Κατηγ: Ξέρω και προσωπικά ποιοί είναι οι μάρτυρας αυτοί. Δεν ισχύουν αυτά τα πράγματα...

Αναπλ. Εισαγγελέας: Ο Μιχαλολιάκος ανέλαβε πολιτική ευθύνη. Τί λέτε για αυτό;

Κατηγορούμενος: Αυτό που κατάλαβα, είναι όχι την ευθύνη της ανθρωποκτονίας.

Παρ: Τι σχέση έχει με εσάς;

Κατηγ: Δεν μπορώ να καταλάβω...

Παρ: Γιατί να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτό που διαπράξατε εσείς;

Κατηγ: Δεν ξέρω. Εγώ υποστηρικτής υπήρξα, ούτε στέλεχος, ούτε τίποτα. Μέχρι τον Πατέλη, πιο πάνω δεν ήξερα.

Πατέρας του Παύλου Φύσσα

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα σε δήλωσή του επισήμανε ότι Ρουπακιάς προσπαθεί να δείξει ότι η δολοφονία ήταν μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά ωστόσο όταν ενημέρωσε τον Πατέλη τηλεφωνικά του είπε ότι «μαχαίρωσα το Φύσσα».

Ειδικότερα, ο πατέρας του Παύλου Φύσσα εξερχόμενος της δικαστικής αίθουσας δήλωσε:

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο Ρουπακιάς προσπαθεί να το κάνει να φανεί σαν απλή ανθρωποκτονία. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είπε πολλά ψέματα. Να σας πω ένα που είπε; Είπε ότι το μαχαίρωμα ήταν άμυνα. Πήρε μετά όμως τον Πατέλη τηλέφωνο και του είπε «μαχαίρωσα το Φύσσα»» ανέφερε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα έξω από το Εφετείο.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την απουσία της συζύγου του, για πρώτη φορά από την δικαστική αίθουσα, απάντησε: «Με τη Μάγδα Φύσσα είναι άλλο θέμα. Άνθρωπος είναι, αντοχές έχει».

Δίκη Χ.Α: "Έδωσε" Ρουπακιά ο Πατέλης!

Με την απολογία του Γιώργου Πατέλη, πυρηνάρχη Νίκαιας, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Πατέλης επιχείρησε να αποδεσμεύσει την Τοπική Οργάνωση Νίκαιας από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, υποστηρίζοντας πως ναι μεν «έδινε λόγο» στον περιφερειάρχη Ιω. Λαγό όμως, ο τελευταίος έλεγχε κυρίως το οικονομικό παράγοντα.

Ο Γ. Πατέλης έφτασε μάλιστα στο σημείο να ...ζητήσει συγγνώμη για την εμπλοκή του νυν ευρωβουλευτή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ξέσπασε δηλώνοντας αγανακτισμένος για το «χλευασμό» που -όπως είπε- δέχθηκε και για το ότι τον «πέταξαν» στη φυλακή για περίπου δύο χρόνια.

Κατηγορούμενος: Έπρεπε να ενημερώνω τον Ιω. Λαγό για να έχουμε το οκ. Μας έλεγε για το οικονομικό και αν είναι να το προχωρήσουμε ή όχι. Αυτό μόνο... είχα συχνή επικοινωνία για δραστηριότητες, ομιλίες, διανομή φυλλαδίων, διανομή τροφίμων και ενδυμασίας...

Πρόεδρος: γιατί σε μηνύματά σας λέτε «με εντολή Λαγού»;

Κατηγ: Θα ήθελα να ζητήσω ένα συγγνώμη στον κύριο Λαγό. Πολλές φορές δεν είχαμε ανταπόκριση. Μια φορά είχα γράψει «με εντολή Λαγού» και αυξήθηκε ο κόσμος. Για αυτό και το έκανα συχνά. Αυτό ήταν ένα λάθος μου και το αναγνωρίζω.

undefined

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Γ. Πατέλης ανέφερε ότι το περιβόητο μήνυμα που ζητούσε να μαζευτούν όλοι στην Τοπική, έχει καταγραφεί και ερμηνευτεί λάθος. Παράλληλα, τόνισε ότι το μήνυμα που έστειλε, και η δολοφονία Φύσσα είναι δύο διαφορετικά συμβάντα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

«Κανένας δεν είχε σχέση με το φόνο εκτός από το Ρουπακιά. Αυτός θα μας πει τι εχει συμβεί, εγώ δεν μπορώ να ξέρω» είπε και πρόσθεσε: «Με πέταξαν στη φυλακή σαν να ήμουν σκουπίδι... κανένας δεν ήθελε ο Παύλος Φύσσας να βρεθεί εκεί που είναι. Το καταδικάζω αυτό. Του Ρουπακιά του είπα «κόψε το λαιμό σου με αυτά που έκανες». Η συνείδησή μου είναι πάρα πολύ καθαρή και λυπάμαι για το που κατέληξε αυτό το παιδί».

Χαρακτήρισε τον Γ. Ρουπακιά υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε αρκετό ενεργό ρόλο αλλά δεν είχε κάποια συγκεκριμένη ιδιότητα στην Τοπική Νίκαιας. Ωστόσο, ο πυρηνάρχης Νίκαιας, που κατά τον ίδιο, βρισκόταν συνέχεια σπίτι του το βράδυ της δολοφονίας, δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση για ποιο λόγο ο Γ. Ρουπακιάς επέλεξε από όλους τους γνωστούς και φίλους του, επέλεξε να καλέσει εκείνον μετά την προσαγωγή του για να τον ενημερώσει τί είχε συμβεί, παρά το ότι -κατά τον Πατέλη- η δολοφονική επίθεση δεν είχε σχέση με την Τ.Ο. Νίκαιας.

Κατηγορούμενος: ο Ρουπακιάς μου τηλεφώνησε και είπε «χρειάζομαι δικηγόρο, μαχαίρωσε άνθρωπο. Δεν μπορώ να σου πω τώρα, θα μου πάρουν το τηλέφωνο, μαχαίρωσα άνθρωπο, θέλω δικηγόρο». Του απάντησα: «Όπως τα έκανες, κόψε το λαιμό σου».

Πρόεδρος: Γιατί πήρε εσάς ο Ρουπακιάς;

Κατηγορούμενος: Υπεύθυνος της τοπικής ήμουν.

Πρ: Να πάρει τη γυναίκα του, το δικηγόρο του, ένα δικό του άνθρωπο. Εσάς γιατί σας πήρε;

Κατηγ: Είμαι υπεύθυνος της τοπικής. Δεν ξέρω. Λογικά γιατί ήξερα ανθρώπους και μπορεί να πίστευε ότι θα του έβρισκα δικηγόρο.

Πρ: δεν μπορείτε να δώσετε εξήγηση..

Κατηγ: Εδωσα. Ήμουν ικανός γνώστης ανθρώπων.

Πρ: Πώς βρέθηκε άτομα της Τοπικής Νίκαιας στο Κοράλλι εκείνο το βράδυ;

Κατηγ: Δεν γνωρίζω. Ο περισσότερος κόσμος που έχω μιλήσει, δεν ήταν καν εκεί.

Πρ: Πιστεύετε οτι σκέφτηκε μόνος του ο Ρουπακιάς, δεν πάω εκεί να δω τι γίνεται;

Κατηγ: Για αυτό θα μας δώσει εξηγήσεις ο Ρουπακιάς. Δεν ξέρω γιατί βρέθηκαν εκεί.

Πρ: Υπάρχουν κενά που πρέπει κάποια στιγμή να εξηγηθούν. Στερηθήκατε την ελευθερία σας, δεν ενδιαφερθήκατε να μάθετε ποιος πίσω από την πλάτη σας, οργανώνει άτομα να πάνε στο Κοράλλι;

Κατηγ: Ξεκίνησαν δύο συμβάντα ταυτόχρονα που δεν σχετίζονται. Δεν γνωρίζω πως έγινε στο Κοράλλι. Αυτό είναι το σαράκι που μας έφαγε μέσα στη φυλακή. Με το χέρι στην καρδιά, ακόμα και τώρα δεν ξέρω πως έχει γίνει.... κανένας δεν μου είπε ότι ήταν εκεί από αυτούς με τους οποίους μίλησα.

Πρ: Άρα μου λέτε ότι πρέπει να αναζητήσουμε ποιος τους οργάνωσε για να βρεθούν στο Κοράλλι....

(..)

Κατηγ: Το μήνυμα δεν έχει σχέση με τον Παύλο Φύσσα

Πρ: Αλλά το άτομα έχουν...

Κατηγ: Και τι μπορώ να κάνω εγώ για αυτό;

Τέλος, ο Γ. Πατέλης κατά την απολογία του, είπε για:

- Την ομοιόμορφη ενδυμασία: «ξεκίνησε από δύο πιτσιρικάδες και έγινε μόδα. Εβλεπες αρκετό κόσμο, και γυναίκες, να τα φοράνε. Μερικές φορές ζητούσα εγώ να φοράνε και μαύρα παντελόνια όταν είναι για φόρο τιμής, αλλά κάποια στιγμή άρχισε να φεύγει γιατί ήταν και κάπως γελοίο. Η τοπική Νίκαιας φορούσε συγκεκριμένα παντελόνια, αλλά μας κορόιδευαν και το σταματήσαμε. Εγώ το είχα σκεφτεί και το είχα ζητήσει για ομοιομορφία».

- τα παραταγμένα άτομα: για να μην χαθούμε, να μην πηγαίνουν μετά τα παιδιά της Νίκαιας σε άλλα πούλμαν. Εγώ ζητούσα να το κάνουν αυτό.

-το ναζιστικό χαιρετισμό: «πρόκειται για αρχαιοελληνικό χαιρετισμό. Χαιρετίζει έτσι και ο Χίτλερ αλλά εμένα δεν με απασχόλεισαι αυτό. Εγώ έκανα αρχαιοελληνικό χαιρετισμό».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share