Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιώργος Ρουπακιάς: Ήταν απλά... μια ανθρωποκτονία!

Προκαλεί ο Ρουπακιάς για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα!

18 Ιουλίου 2019 13:15
Γιώργος Ρουπακιάς: Ήταν απλά... μια ανθρωποκτονία!

Ο Γιώργος Ρουπακιάς προκάλεσε στο δικαστήριο όταν είπε απλά ότι ο θάνατος του Παύλου Φύσσα ήταν μια αθρωποκτονία... Αμετανόητος ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα προκάλεσε την οργή της προέδρου του δικαστηρίου που του απάντησε «δεν μπορείτε ποτέ να λέτε απλή ανθρωποκτονία»! Η περιγραφή για το μοιραίο βράδυ προκαλεί ανατριχίλα!

Ο Γιώργος Ρουπακιάς περιέγραψε τις τραγικές εκείνες στιγμές που έχασε τη ζωή του ο Φύσσας, ενώ προσπάθησε να εμπλέξει και άλλους. Να σας θυμίσουμε και τι είχε πει η μητέρα του Παύλου Φύσσα για την Χρυσή Αυγή!

Πάντως στη δικαστική αίθουσα δεν ήταν η Μάγδα Φύσσα.

Ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η απολογία του Γιώργου Ρουπακία ο οποίος περιέγραψε στιγμή προς στιγμή τι έκανε το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου, δηλαδή τότε που όπως έχει ομολογήσει αφαίρεση τη ζωή του Παύλου Φύσσα.

Αρχικά ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς ανάφερε: «Πήγα στις πέντε το απόγευμα στα γραφεία. Μου λέει ο Πατέλης γύρω στις 8 παρά το βράδυ να πάω να πάρω κάτι τρικάκια από το Περιστέρι γιατί θα μιλούσε την Πέμπτη ο Μιχαλολιάκος. Εμείς ξέραμε ότι θα μιλήσει ο Λαγός μέχρι εκείνη την ώρα. Εγώ πήγα κάπου στην πλατεία Μπουρναζιου. Έμεινα εκεί περίπου 1,5 ώρα γιατί δεν τα είχε έτοιμα. Έφυγα γύρω στις 22.30». Ωστόσο δεν ανάφερε σε ποιο τυπογραφείο πήγε το επίμαχο απόγευμα.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι έφτασε στην τοπική 11 παρά το βράδυ και επειδή είχαν «πεσίματα», έπειτα από εντολή Πατέλη πήγε δυο στενά πιο κάτω να τα παραδώσω.

«Φτάνοντας στις 12 παρά κοντά στο ραντεβού ήταν ο καζαντζόγλου με ένα μαύρο αυτοκίνητο για να του δώσω τρικακια. Χτύπησε το τηλέφωνο του εκείνη την ώρα και κάτι του είπαν. Το έβγαλε πίσω στο τσαντάκι του, που το είχε κάπου στον ουρανό του αυτοκινήτου. Φορούσε άσπρη φόρμα» ανέφερε ο κατηγορούμενος και συμπλήρωσε ότι λίγο νωρίτερα τον είχε καλέσει ο Δήμου, ο οποίος του ανέφερε το υπάρχει μήνυμα που τους καλεί όλους στην τοπική.

«Εμένα το μυαλό μου πήγε στο κακό με το μήνυμα. Σκέφτηκα μήπως μας έχουν πετάξει καμία μολότοφ ή έχουν σπάσει την είσοδο της πολυκατοικίας. Παλαιότερα μας είχε πει ο Πατέλης ότι όσοι μένουμε κοντά, όταν μας χρειάζεται να τρέχουμε. Εγώ προσπάθησα να βρω Πατέλη και Καζαντζόγλου αλλά δεν τα κατάφερα» εξήγησε σχετικά με το μήνυμα που καλούσε μέλη της οργάνωσης στην τοπική. «Είπα στον Δήμου να πάει και ότι έρχομαι κι εγώ. Κατευθύνομαι στην τοπική, δεν βλέπω κανέναν απ’ έξω και συνεχίζω προς το ραντεβού μου με τον Καζαντζόγλου».


O Γιώργος Ρουπακιάς, περιγράφει τη σκηνή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, δείχνοντας πως τον χτύπησε με το μαχαίρι.

Σε ερώτηση της προέδρου για το εάν ρώτησε τελικά τον Καζαντζόγλου για το μήνυμα, ο κατηγορούμενος είπε πως όχι, με την πρόεδρο να ρωτά έκπληκτη «μα λίγα λεπτά νωρίτερα τον ψάχνετε για να μάθετε και όταν τον είδατε μπροστά σας δεν είπατε τίποτα;».

Μετά το ραντεβού ο κατηγορούμενος είπε ότι κατευθύνθηκε πάλι προς την τοπική. Στο σημείο είδε Κομιανό, Σταμπέλο, Δήμου και Σκαλκο. Στη δήλωση Ρουπακιά, ο Κομιανός πετάχτηκε από το εδώλιο λέγοντας «εμένα ρε; Εμένα;».

«Ήταν όλοι με αναμμένες μηχανές. Ήταν 8-10 μηχανές και κάποιες είχαν 2 άτομα. Κάνεις δε σήκωσα κράνος. Εγώ από το σωματότυπο κατάλαβα κάποιους» είπε ο Γιώργος Ρουπακιάς με την Πρόεδρο να του απαντά όχι είχε τοποθετήσει και τον Πατέλη στο σημείο σε κάποια από τις απολογίες του. «Ήμουν φορτισμένος και ταραγμένος κι έφτιαξα μια ιστορία από το μυαλό μου» απάντησε.

Όταν ο Γιώργος Ρουπακιάς έφτασε στην τοπική είπε ότι εκείνοι έφευγαν και τοτε ρώτησε «τι έγινε ρε παιδιά;», μου είπαν «την έπεσαν σε δικό μας στο Κερατσίνι και πάμε να την απεγκλωβίσουμε». «Τους ακολούθησα με το αμάξι. Στη μέση της διαδρομής βρήκαμε και το Τζορβα. Φτάσαμε στο Κοράλλι την καφετέρια. Βλέπω τον Παυλο Φύσσα και καμία εικοσαριά άτομα. Είχε τελειώσει ο αγώνας και δεν ξέρω αν ήταν παρέα του όλοι αυτοί ή απλώς τελείωσα ο αγώνας. Ήταν όλοι σταμάτημενοι μπροστά από την καφετέρια. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα» περιέγραψε στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας πως δεν τον ήξερε καθόλου μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Αυτή του η φράση εξόργισε τον πατέρα του Παύλου Φύσσα που φώναξε «Είσαι ψεύτης!» από το σημείο που καθόταν.

«Ήταν ο Φύσσας με καμία εικοσαριά άτομα. Έκοψαν μετά οι μηχανές, έκοψα κι εγώ και με κατάλαβε ο Φύσσας και μου φώναξε «γαμώ το σπίτι σου». Ήταν μικρό το στενό, έκοψαν οι μηχανές, έκοψα κι εγώ. Δεν του απάντησα και άνοιξα την πόρτα για να κατέβω. Εκείνη τη στιγμή έρχεται ένα της ομάδας ΔΙΑΣ και μου χτυπάει το καπό και μου λέει «έλα, έλα», σαν να μου λέει φύγε. Έφυγα πήγα λίγο πιο κάτω και άφησα το αυτοκίνητο αλλά ήταν το μισό απ έξω. Βλέπω στο αντίθετο ρεύμα της Παναγή Τσαλδάρη μια θέση. Περίμενα να περάσουν 2 αυτοκίνητα και πήγα στο αντίθετο ρεύμα για να μπω να παρκάρω».

Πρόεδρος: Οι αστυνομικοί είπαν ότι υπήρχαν άνθρωποι με κοντάρια και λοστούς.
Ρουπακιάς: Δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα
Πρόεδρος: Γιατί να το πουν αυτό οι αστυνομικοί;
Ρουπακιάς: Δεν ξέρω, αλλά δεν ήταν λογικό.
Πρόεδρος: Άρα είναι αναληθής αναφορά των αστυνομικών;
Ρουπακιάς: Έχει κάνει πολλές αναληθείς αναφορές. Το ξέρετε.

Και συνεχίζει:

«Μόλις άφησα το αυτοκίνητο βλέπω στο δρόμο το Φύσσα με 3-4 άτομα ακόμα. Είναι 2-3 μέτρα πιο πίσω του τα άτομα. Είναι μια παρέα. Φωνές άκουγα αλλά δεν ξέρω από που. Διασταυρώθηκαν τα βλέμματα μας. Είχαμε απόσταση 4 μέτρα. Έγιναν όλα σε δευτερόλεπτα. Μάλλον με θυμήθηκε και μου λέει «τι είναι ρε;» κι έρχεται κατά πάνω μου. Ανοίγω την πόρτα του αυτοκινήτου, τράβηξα χειρόφρενο και τράβηξα ένα μαχαίρι που είχα..» περιγράφει ο Ρουπακιας με την Πρόεδρο να την σταματά.

Πρόεδρος: Μισό λεπτό. Γιατί πήρατε μαχαίρι. Ήσασταν στο αμάξι.
Ρουπακιάς: Τι να έκανα; Να έκλεινα τις ασφαλείες; Είχα ανοιχτά παράθυρα.
Πρόεδρος: Σήμερα αυτό θα κάνατε;
Ρουπακιάς: Ε τι θα έκανα;
Πρόεδρος: Είχατε την ευχέρεια να φύγετε. Όπου σας βγάλει ο δρόμος
Ρουπακιάς: Πως να φύγω είχε κίνηση;
Πρόεδρος: Να κλείστε ασφάλειες και παράθυρα. Κρατούσε μαχαίρι ή κάτι;
Ρουπακιάς: Όχι δεν κρατούσε. Αλλά ήταν ένα δευτερόλεπτο μακριά και είχε και 3-4 άτομα μαζί.
Πρόεδρος: Εσείς πήγατε να βοηθήσετε κάποιον στο Κερατσίνι υποτίθεται. Γιατί σταματήσατε εκεί;
Ρουπακιάς: Όχι, δεν τον ήξερα. Ήξερα ότι θα τους κυνηγήσουν; Ότι θα πέσω πάνω του την ώρα που παρκάρω; Αυτός σκέφτηκε προφανώς ότι πάμε να τον κυκλώσουνε, όχι ότι εγώ πάω να παρκάρω. Υπέθεσα ότι τους κυνήγησαν οι Χρυσαυγίτες και όταν με είδε μπροστά του σκέφτηκε ότι πάμε να τους κυκλώσουμε.

Στην συνέχεια ο μάρτυρας περιέγραψε τα κρίσιμα δευτερόλεπτα. «Στο αυτοκίνητο είχα ένα μαχαίρι. Και άνοιξα την πόρτα. Αν δεν είχα το μαχαίρι θα άνοιγα να φύγω πεζός. Θα ήταν η τελευταία λύση γιατί θα με έφταναν. Είχα το μαχαίρι. Βγαίνω έξω, κάνω ένα βήμα στο πεζοδρόμιο κι αρχίζεινα με χτυπάει γροθιές. Κρατώντας το μαχαίρι έκανα τα χέρια μου προς τα πάνω για να προστατευθώ. Ήταν πιο ψηλός από εμένα. Τα σήκωσα για να προστατέψω το κεφάλι μου. Του έριξα στα πόδια για να κάνει πίσω. Όπως πήγα για τη δεύτερη είχε πέσει και τον πέτυχα στην καρδιά.

Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής βρήκε χτυπήματα; Έχετε δει την έκθεση;
Ρουπακιάς: Έχω μαλακό τριχωτό κεφαλής και μου βρήκε κάποιες εκδορές. Στην έκθεση δεν αναφέρεται τίποτα.
Πρόεδρος: Η διαφορά ύψους με τον Φύσσα ποια ήταν;
Ρουπακιάς: Ένα κεφάλι περίπου...
Πρόεδρος: Την πρώτη φορά που τον χτυπήσατε;
Ρουπακιάς: Στο πόδι
Πρόεδρος: Όταν σκοπός κάποιου δεν είναι να σκοτώσει, επιλέγει μέρη που δεν είναι ζωτικά και τον αποδυναμώνει. Η συνέχεια γιατί χρειαζόταν;
Ρουπακιάς: Δεν έχω απασχολήσει ποτέ εγώ. Ούτε γήπεδο ούτε πουθενά. Το μόνο που θέλεις εκείνη την ώρα είναι να φύγεις από το χέρια του.
Πρόεδρος: Τα χέρια ενός ανθρώπου που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν σας έχει καταφέρει πλήγμα.
Ρουπακιάς: Ούτε να τον τραυματισω ήθελα.
Πρόεδρος: Βρέθηκαν χτυπήματα στο θώρακα κι την καρδιά
Ρουπακιάς: Όταν σε βαράει ο άλλος κι είσαι σκυμμένος, πάνω στην ταραχή και την τρέλα δεν καταλαβαίνεις. Την ώρα που τρως ξύλο...
Πρόεδρος: Ναι που ξύλο βέβαια δεν προκύπτει
Ρουπακιάς: Έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και... το έκαναν
Πρόεδρος: Δεν μπορείτε ποτέ να λέτε απλή άνθρωποκτονια.

Δίκη Χ.Α: "Έδωσε" Ρουπακιά ο Πατέλης!

Με την απολογία του Γιώργου Πατέλη, πυρηνάρχη Νίκαιας, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Πατέλης επιχείρησε να αποδεσμεύσει την Τοπική Οργάνωση Νίκαιας από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, υποστηρίζοντας πως ναι μεν «έδινε λόγο» στον περιφερειάρχη Ιω. Λαγό όμως, ο τελευταίος έλεγχε κυρίως το οικονομικό παράγοντα.

Ο Γ. Πατέλης έφτασε μάλιστα στο σημείο να ...ζητήσει συγγνώμη για την εμπλοκή του νυν ευρωβουλευτή στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ξέσπασε δηλώνοντας αγανακτισμένος για το «χλευασμό» που -όπως είπε- δέχθηκε και για το ότι τον «πέταξαν» στη φυλακή για περίπου δύο χρόνια.

Κατηγορούμενος: Έπρεπε να ενημερώνω τον Ιω. Λαγό για να έχουμε το οκ. Μας έλεγε για το οικονομικό και αν είναι να το προχωρήσουμε ή όχι. Αυτό μόνο... είχα συχνή επικοινωνία για δραστηριότητες, ομιλίες, διανομή φυλλαδίων, διανομή τροφίμων και ενδυμασίας...

Πρόεδρος: γιατί σε μηνύματά σας λέτε «με εντολή Λαγού»;

Κατηγ: Θα ήθελα να ζητήσω ένα συγγνώμη στον κύριο Λαγό. Πολλές φορές δεν είχαμε ανταπόκριση. Μια φορά είχα γράψει «με εντολή Λαγού» και αυξήθηκε ο κόσμος. Για αυτό και το έκανα συχνά. Αυτό ήταν ένα λάθος μου και το αναγνωρίζω.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Γ. Πατέλης ανέφερε ότι το περιβόητο μήνυμα που ζητούσε να μαζευτούν όλοι στην Τοπική, έχει καταγραφεί και ερμηνευτεί λάθος. Παράλληλα, τόνισε ότι το μήνυμα που έστειλε, και η δολοφονία Φύσσα είναι δύο διαφορετικά συμβάντα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

«Κανένας δεν είχε σχέση με το φόνο εκτός από το Ρουπακιά. Αυτός θα μας πει τι εχει συμβεί, εγώ δεν μπορώ να ξέρω» είπε και πρόσθεσε: «Με πέταξαν στη φυλακή σαν να ήμουν σκουπίδι... κανένας δεν ήθελε ο Παύλος Φύσσας να βρεθεί εκεί που είναι. Το καταδικάζω αυτό. Του Ρουπακιά του είπα «κόψε το λαιμό σου με αυτά που έκανες». Η συνείδησή μου είναι πάρα πολύ καθαρή και λυπάμαι για το που κατέληξε αυτό το παιδί».

Χαρακτήρισε τον Γ. Ρουπακιά υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε αρκετό ενεργό ρόλο αλλά δεν είχε κάποια συγκεκριμένη ιδιότητα στην Τοπική Νίκαιας. Ωστόσο, ο πυρηνάρχης Νίκαιας, που κατά τον ίδιο, βρισκόταν συνέχεια σπίτι του το βράδυ της δολοφονίας, δεν μπόρεσε να δώσει εξήγηση για ποιο λόγο ο Γ. Ρουπακιάς επέλεξε από όλους τους γνωστούς και φίλους του, επέλεξε να καλέσει εκείνον μετά την προσαγωγή του για να τον ενημερώσει τί είχε συμβεί, παρά το ότι -κατά τον Πατέλη- η δολοφονική επίθεση δεν είχε σχέση με την Τ.Ο. Νίκαιας.

Κατηγορούμενος: ο Ρουπακιάς μου τηλεφώνησε και είπε «χρειάζομαι δικηγόρο, μαχαίρωσε άνθρωπο. Δεν μπορώ να σου πω τώρα, θα μου πάρουν το τηλέφωνο, μαχαίρωσα άνθρωπο, θέλω δικηγόρο». Του απάντησα: «Όπως τα έκανες, κόψε το λαιμό σου».

Πρόεδρος: Γιατί πήρε εσάς ο Ρουπακιάς;

Κατηγορούμενος: Υπεύθυνος της τοπικής ήμουν.

Πρ: Να πάρει τη γυναίκα του, το δικηγόρο του, ένα δικό του άνθρωπο. Εσάς γιατί σας πήρε;

Κατηγ: Είμαι υπεύθυνος της τοπικής. Δεν ξέρω. Λογικά γιατί ήξερα ανθρώπους και μπορεί να πίστευε ότι θα του έβρισκα δικηγόρο.

Πρ: δεν μπορείτε να δώσετε εξήγηση..

Κατηγ: Εδωσα. Ήμουν ικανός γνώστης ανθρώπων.

Πρ: Πώς βρέθηκε άτομα της Τοπικής Νίκαιας στο Κοράλλι εκείνο το βράδυ;

Κατηγ: Δεν γνωρίζω. Ο περισσότερος κόσμος που έχω μιλήσει, δεν ήταν καν εκεί.

Πρ: Πιστεύετε οτι σκέφτηκε μόνος του ο Ρουπακιάς, δεν πάω εκεί να δω τι γίνεται;

Κατηγ: Για αυτό θα μας δώσει εξηγήσεις ο Ρουπακιάς. Δεν ξέρω γιατί βρέθηκαν εκεί.

Πρ: Υπάρχουν κενά που πρέπει κάποια στιγμή να εξηγηθούν. Στερηθήκατε την ελευθερία σας, δεν ενδιαφερθήκατε να μάθετε ποιος πίσω από την πλάτη σας, οργανώνει άτομα να πάνε στο Κοράλλι;

Κατηγ: Ξεκίνησαν δύο συμβάντα ταυτόχρονα που δεν σχετίζονται. Δεν γνωρίζω πως έγινε στο Κοράλλι. Αυτό είναι το σαράκι που μας έφαγε μέσα στη φυλακή. Με το χέρι στην καρδιά, ακόμα και τώρα δεν ξέρω πως έχει γίνει.... κανένας δεν μου είπε ότι ήταν εκεί από αυτούς με τους οποίους μίλησα.

Πρ: Άρα μου λέτε ότι πρέπει να αναζητήσουμε ποιος τους οργάνωσε για να βρεθούν στο Κοράλλι....

(..)

Κατηγ: Το μήνυμα δεν έχει σχέση με τον Παύλο Φύσσα

Πρ: Αλλά το άτομα έχουν...

Κατηγ: Και τι μπορώ να κάνω εγώ για αυτό;

Τέλος, ο Γ. Πατέλης κατά την απολογία του, είπε για:

- Την ομοιόμορφη ενδυμασία: «ξεκίνησε από δύο πιτσιρικάδες και έγινε μόδα. Εβλεπες αρκετό κόσμο, και γυναίκες, να τα φοράνε. Μερικές φορές ζητούσα εγώ να φοράνε και μαύρα παντελόνια όταν είναι για φόρο τιμής, αλλά κάποια στιγμή άρχισε να φεύγει γιατί ήταν και κάπως γελοίο. Η τοπική Νίκαιας φορούσε συγκεκριμένα παντελόνια, αλλά μας κορόιδευαν και το σταματήσαμε. Εγώ το είχα σκεφτεί και το είχα ζητήσει για ομοιομορφία».

- τα παραταγμένα άτομα: για να μην χαθούμε, να μην πηγαίνουν μετά τα παιδιά της Νίκαιας σε άλλα πούλμαν. Εγώ ζητούσα να το κάνουν αυτό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share