Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μάτι: Βραδιά μνήμης αφιερωμένη στα 102 θύματα της τραγικής πυρκαγιάς!

Δεν ξεχνάμε...

18 Ιουλίου 2019 12:13
Μάτι: Βραδιά μνήμης αφιερωμένη στα 102 θύματα της τραγικής πυρκαγιάς!

Εκδήλωση, αφιερωμένη στα 102 θύματα της τραγικής πυρκαγιάς στο Μάτι, θα λάβει χώρα στο Νέο Βουτζά, στα ανακατασκευασμένα από την φωτιά γήπεδα της Α’ εισόδου, την Δευτέρα 22 Ιουλίου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο. Την βραδιά θα ανοίξει η Χρυσούλα Διαβάτη.

Οι μνήμες, η οργή, ο πόνος και η αναζήτηση της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.
Οι άνθρωποι έχουμε από τη φύση μας την τάση να ξεχνάμε κάτι που οι ίδιοι δεν ζήσαμε. Αυτό το «δεν ξεχνώ» ας ακουστεί από όλους μας εκείνο το βράδυ και ας δώσουμε τα χέρια σε μια αλυσίδα μνήμης, αγάπης, ανθρωπιάς και ελπίδας.

Ένα κάλεσμα αγάπης, υποστήριξης και αισιοδοξίας. Ας είμαστε όλοι εκεί...

Αποκλειστικό: Άνοιξε ξανά η ταβέρνα στην "Αργυρά Ακτή" στο Μάτι, ένα χρόνο μετά!

Ξημερώματα 24ης Ιουλίου 2018! Ημέρα τραγωδίας! Το ξημέρωμα βρίσκει το Μάτι καμένο να μετράει τα συντρίμμια του και δυστυχώς τις... ανθρώπινες σωρούς! Αγωγή 1,5 εκατ. ευρώ κατέθεσαν για το το ζευγάρι που απανθρακώθηκε αγκαλιασμένο στο Μάτι!

Ανάμεσα στα αποκαϊδια η ταβέρνα της Αργυράς Ακτής! Λίγα μέτρα πιο δίπλα το οικόπεδο της φρίκης!Εκεί που 26 άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι και αγκαλιασμένοι στο τελευταίο... αντίο!Ένα χρόνο μετά η Αττική και η Ελλάδα μετράει 102 θύματα της μεγαλύτερης καταστροφής στην χώρα τα τελευταία χρόνια!

12 μήνες μετά το Athensmagazine.gr βρέθηκε στο Μάτι και μια... ευχάριστη είδηση μας έφτιαξε (όσο γίνεται) την διάθεση! Η ταβέρνα "Αργυρά Ακτή" κατασκευάστηκε ξανά και φιλοξενεί πελάτες! Όλα γύρω ωστόσο θυμίζουν εμπόλεμη κατάσταση! Καλοκαίρι και στο δρόμο δεν θα πετύχουν πάνω από 2-3 περαστικούς! Στην θάλασσα; Ψυχή! Στην ταβέρνα; Μόλις μια παρέα! Πως να πας άλλωστε εκεί που πνίγηκαν και κάηκαν ζωντανοί δεκάδες συνανθρώποι μας!

Η "Αργυρά Ακτή" άνοιξε ξανά τις πύλες της και το Athensmagazine.gr σας έχει τις αποκλειστικές φωτογραφίες! Έξω από το μαγαζί δεσπόζει μια τεράστια πινακίδα με την επιγραφή "Καλώς ήρθατε στο Μάτι μας" με τα δαχτυλικά αποτυπώματα που απευθύνονται στους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share