Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: 335 πινακίδες αφαιρέθηκαν για παραβάσεις σε ράμπες και θέσεις ΑμεΑ!

Εκατοντάδες τροχονομικές παραβάσεις!

16 Ιουλίου 2019 18:06
Θεσσαλονίκη: 335 πινακίδες αφαιρέθηκαν για παραβάσεις σε ράμπες και θέσεις ΑμεΑ!

Τριάντα δύο χιλιάδες τροχονομικές παραβάσεις βεβαιώθηκαν το τελευταίο δίμηνο από την Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης ενώ αφαιρέθηκαν 335 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις που αφορούν σε αντικοινωνική στάθμευση σε ράμπες και θέσεις που προορίζονται για Α.μ.Ε.Α. Να σας υπένθυμίσουμε οτι στην Περιφέρεια Αττικής υπάρχει 50% έκπτωση στις μετακινήσεις για τα ΑμεΑ!

Η Δημοτική Αστυνομία παρουσίασε σήμερα τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου 2019 και, μεταξύ άλλων, γνωστοποίησε ότι, σε συνεργασία με το τμήμα Ελεγκτών και Επιδοτών, συγκροτήθηκαν 44 μικτά κλιμάκια, διενεργώντας συνολικά 310 τακτικούς και έκτακτους έλεγχους στους οποίους διαπιστώθηκαν 119 παραβάσεις σε 104 καταστήματα ενώ επιβλήθηκαν 13 διοικητικές κυρώσεις.

Επίσης οργανώθηκαν τρεις επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα τα οποία «καθ’ υποτροπή και κατ’ εξακολούθηση έκαναν αυθαίρετη χρήση κοινοχρήστου χώρου», διενεργήθηκαν 153 αυτοψίες για εγκαταλελειμμένα οχήματα, για θέσεις φορτοεκφόρτωσης και ζητήματα γενικής φύσεως, ενώ στο πλαίσιο του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης «THESi», διενεργήθηκαν 110.734 έλεγχοι.

Έγιναν, ακόμη, 357 κατ’ οίκον επισκέψεις και πραγματοποιήθηκαν 699 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν, εξετάστηκαν 1.502 ενστάσεις και διεκπεραιώθηκαν 650 τηλεφωνικές και 75 έγγραφες/ψηφιακές καταγγελίες.

Θεσσαλονίκη: Παρασύρθηκε 4χρονη από ηλεκτρικό πατίνι!

Ένα ακόμα ατύχημα σημειώθηκε με ηλεκτρικό πατίνι και αυτή την φορά στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης! Το ατύχημα σημειώθηκε, πριν λίγες ημέρες, όταν η 4χρονη διέφυγε της προσοχής των γονιών της και μπήκε στον ποδηλατόδρομο.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Να σας θυμίσουμε ένα ατύχημα με τραυματία στην Θεσσαλονίκη!

Αποτέλεσμα ήταν να παρασυρθεί από το ηλεκτρικό πατίνι που οδηγούσε ένας τουρίστας και να τραυματιστεί. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την μετέφερε σε νοσοκομείο της πόλης για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αυτό δεν είναι το πρώτο ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι στη Θεσσαλονίκη, καθώς στις αρχές του μήνα ένας 13χρονος που οδηγούσε ένα από αυτά παρασύρθηκε από αυτοκίνητο. Ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share