Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σεισμός αισθητός στην Αττική!

Που το επίκεντρο;

16 Ιουλίου 2019 12:16
Σεισμός αισθητός στην Αττική!

Ασθενής σεισμική δόνηση, μόλις τρία χιλιόμετρα της Σικυώνας και 22 χιλιόμετρα δυτικά της Κορίνθου, σημειώθηκε τα πρώτα πρωινά λεπτά της ημέρας!

Ο σεισμός, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, είχε μέγεθος 3,1 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος περίπου στα 5 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Σεισμός σήμερα – Τι πρέπει να κάνετε την ώρα του σεισμού;

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται, ποια είναι τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσουν σε έναν σεισμό. Μάλιστα, με πρόσφατες έρευνες, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν αντιδράσει σωστά κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης. Κάτι τέτοιο δεν θεωρείται σωστό, καθώς μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα αποτελέσματα στους ίδιους και στους γύρω τους. Γι’ αυτό το λόγο, όλοι οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένα βήματα σε περίπτωση σεισμού. Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας – Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων).

Σεισμός σήμερα – Εάν είσαι μέσα σε κτίριο, όταν πραγματοποιείται σεισμός:

Σεισμός σήμερα – Εάν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο, όταν γίνεται σεισμός:

1. Απομακρύνσου από τις προσόψεις των κτιρίων, στύλους με ηλεκτροφόρα καλώδια ή άλλα επικίνδυνα σημεία (όσο αυτό είναι δυνατόν) και προφυλάξου κατάλληλα.

2. Απομακρύνσου από την ακτή. Ύστερα από ισχυρό σεισμό μπορεί να δημιουργηθούν θαλάσσια κύματα βαρύτητας (tsunamis).

3. Μείωσε την ταχύτητα του αυτοκινήτου σου, και στάθμευσε στο πιο κοντινό, ασφαλές σημείο, μακριά από προσόψεις κτιρίων, αερογέφυρες, ηλεκτροφόρα καλώδια κ.ά. Φρόντισε να μην εμποδίζεις την κυκλοφορία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share