Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

14 εκ. αποζημίωση για επίθεση "trolls" στο ίντερνετ!

Είχαν δημοσιευτεί φωτογραφίες εκείνης και του παιδιού της...

16 Ιουλίου 2019 11:30
14 εκ. αποζημίωση για επίθεση

Αποζημίωση 14 εκατομμυρίων αξίωσε δικαστής στην Tanya Gersh, μια κτηματομεσίτρια στο Whitefish της Μοντάνα, η οποία υπήρξε θύμα μαζικών επιθέσεων από διαδικτυακών "τρολ" εναντίον εκείνης και της οικογένειάς της.

Ο άνθρωπος που καλείται να τα πληρώσει είναι ο εκδότης του Daily Stormer, Andrew Anglin, καθώς ο δικτυακός τόπος του νεοναζί δημοσίευσε το όνομα, τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας της Gersh, μαζί με φωτογραφίες της και του 12χρονου γιου της, φωτογραφίες από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς και ενθάρρυνε τους οπαδούς να επικοινωνήσουν μαζί της.

Ο ιστότοπος υποστήριξε ότι τα σχόλια προστατεύονται από την ελευθερία του λόγου. Η Gersh δήλωσε ότι έλαβε απειλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, sms και φωνητικά μηνύματα τα οποία δήλωναν πως θα την έκαναν να αυτοκτονήσει και εύχονταν να πεθάνει σε θαλάμους αερίων.

«Θα έπρεπε πραγματικά να πέθαινες στο Ολοκαύτωμα με τον υπόλοιπο λαό σου», είπε η Gersh για το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Πρόσθεσε ότι έπρεπε να σταματήσει να εργάζεται, επειδή φοβόταν να εκθέσει τους πελάτες της σε πιθανή παρενόχληση και φοβούμενη πως κάποιος δυνητικός αγοραστής θα γινόταν και αυτός στόχος.

Ο δικαστής δήλωσε πως από το ποσό της συνολικής αποζημίωσης, περισσότερα 4 εκατομμύρια δολάρια είναι για απώλεια εισοδήματος και ψυχική οδύνη. Η απόφασή του όμως θα πρέπει να εγκριθεί από την περιφερειακή δικαστή Dana Christensen για να τεθεί σε ισχύ. Ακόμα κι αν η Christensen εγκρίνει την απόφαση, είναι αμφίβολο αν η Gersh θα λάβει έστω και ένα μικρό ποσό, αν ο δράστης παραμείνει εκτός εμβέλειας των αμερικανικών αρχών.

Ο Anglin, ισχυρίζεται ότι ζει εκτός των ΗΠΑ και οι δικηγόροι του αποσύρθηκαν από την υπόθεση όταν δεν εμφανίστηκε σε μια πρώτη δίκη τον Απρίλιο. Είχε υποστηρίξει μέσω των δικηγόρων του ότι τα κείμενά του προστατεύονταν από το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

Ο Anglin εμπλέκεται σε δίκες σε τουλάχιστον τρεις άλλες ομοσπονδιακές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων αγωγών που υποβλήθηκαν από άλλους δύο στόχους των online καμπανιών του. Στόχος του είχε επίσης γίνει ο Dean Obeidallah, μουσουλμάνο παρουσιαστής σε ραδιοφωνικό σταθμό, τον οποίο ο Anglin κατηγόρησε ψευδώς για τρομοκρατία.

Πατήσια: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο! (Video)

Στόχος ληστείας έγινε στις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, ένα κοσμηματοπωλείο στην συμβολή των οδών Σημαντήρα και Στρατηγού Καλλάρη στα Πατήσια.

Τέσσερα άτομα παραβίασαν με λοστό τα ρολά ασφαλείας της επιχείρησης και στην συνέχεια έσπασαν την τζαμαρία. Μπήκαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν κοσμήματα άγνωστης αξίας.

Οι δράστες φεύγοντας άφησαν πίσω τους τον λοστό με τον οποίο παραβίασαν το κατάστημα. Έρευνες διεξάγει το τμήμα ασφαλείας Πατησίων.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στους Αρχαιολογικούς χώρους της Χαλκιδικής!

Θεσσαλονίκη: Παρασύρθηκε 4χρονη από ηλεκτρικό πατίνι!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr για τη Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share