Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός: Στη δίνη του "Αντίνοου" η Ελλάδα τις επόμενες 36 ώρες!

Δείτε αναλυτικά τους χάρτες!

16 Ιουλίου 2019 07:09
Καιρός: Στη δίνη του

Στη δίνη του "Αντίνοου" θα βρίσκεται η Ελλάδα τις επόμενες 36 ώρες! Ο καιρός σήμερα θα παραμείνει άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με έντονες βροχοπτώσεις! Το απόγευμα βέβαια αναμένεται η κορύφωση της κακοκαιρίας! Ο Τάσος Αρνιακός μας είχε προειδοποιήσει για το νέο "χτύπημα" κακοκαιρίας που έρχεται!

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και στην Αττική προβλέπει σήμερα Τρίτη η ΕΜΥ, ημέρα κατά την οποία θα επηρεάσει το κυρίως κύμα της καταιγίδας Αντίνοος τη χώρα μας.

Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται από το απόγευμα της Τρίτης και κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Ακολούθως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Το σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να ξεκινήσει από το απόγευμα επηρεάζοντας το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα την Κεντρική Μακεδονία.

Από τις βραδινές ώρες θα επηρεαστεί η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη οι Σποράδες και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς την Εύβοια με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται ότι θα επηρεαστεί και η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια), πιθανώς πρόσκαιρα τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Την Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία και την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία που από τις πρωινές ώρες θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τις Σποράδες και την Εύβοια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στην Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 18 έως 27, στη Θράκη από 19 έως 30, στη Θεσσαλία και την Ήπειρο από 17 έως 29, στη Στερεά και την Πελοπόννησο από 18 έως 31, στο Ιόνιο από 20 έως 26, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 32, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 28 και στην Κρήτη από 16 έως 30.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες τα 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί και βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά το μεσημέρι και απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες έως το απόγευμα, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως στο Θερμαϊκό το μεσημέρι και απόγευμα θα φτάνουν τα 6 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς.

Την Τετάρτη αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, και βαθμιαία στην Κρήτη. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στο νότιο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανώς την Εύβοια. Τις πρωινές ώρες από τα βορειοδυτικά αναμένεται σταδιακή εξασθένηση, ενώ το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

Άνοδος της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Την Πέμπτη, αναμένονται στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Σάκης Αρναούτογλου: καταιγίδες που ίσως δώσουν “πολύ νερό”

Πολλαπλές προειδοποιήσεις έχει κάνει τις τελευταίες ώρες για τις εξελίξεις στον καιρό ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.


Συγκεκριμένα, μέσω της σελίδας του στο Facebook, ο Σ. Αρναούτογλου προειδοποίησε για νέα ισχυρή κακοκαιρία την Τρίτη, υπογράμμίζοντας: «Tα πρώτα στοιχεια για την επιδείνωση του καιρού της Τρίτης! Κάντε κλικ πάνω στο χάρτη και διαβάστε σας παρακαλώ την επεξήγηση στον τίτλο! Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεί δείχνει να επηρεάζεται κυριώς η δυτική και η ηπειρωτική Ελλάδα με βροχές αλλά και καταιγίδες που ίσως δώσουν “πολύ νερό” αυξάνοντας τον κίνδυνο τοπικών αιφνίδιων πλημμυρών!».

Ωστόσο, ο μετεωρολόγος προέβλεψε και την άφιξη νέου καύσωνα στη χώρα, λέγοντας: «Επιμένουν καθημερινά ολοένα και περισσότερο τα προγνωστικά στοιχεία για νέο έντονο επεισόδιο ζέστης (κατά τόπους καύσωνα) στη δυτική και κεντρική Ευρώπη μετά τις 21 Ιουλίου στα νοτιοδυτικά και μετά τις 23-24 στα υπόλοιπα δυτικά και κεντρικά της Ευρωπαϊκής Ηπείρου!».
Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες σύμφωνα και με τον κ. Αρναούτογλου

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share