Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Τι συμβαίνει σήμερα σ' όλα τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης;

Σας αφορά!

14 Ιουλίου 2019 08:56
Απίστευτο: Τι συμβαίνει σήμερα σ' όλα τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης;

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα σε όλη τη Ελλάδα, με ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ). Κυριακή ανοιχτά θα είναι και αρκετά σουπερμάρκετ ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρίας. Δηλαδή τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης δείχνουν πάλι το μεγαλείο της και θα παραμείνουν κλειστά σ όλη την χώρα! Επίσης, την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) για τα μέλη του που είναι μεγάλα καταστήματα, αλυσίδες καταστημάτων και πολυκαταστήματα προτείνει ωράριο λειτουργίας 11 πμ έως 8 μμ.

Δείτε επίσης πιο κάτω πως αμείβεται η εργασία την Κυριακή.

Βέβαια είναι πολύ πιθανή η προκήρυξη απεργίας στα εμπορικά καταστήματα. Να σημειωθεί ότι πέρυσι, την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) είχε προκηρύξει πανελλαδική απεργία στον κλάδο του Εμπορίου.

Θερινές εκπτώσεις 2019

Από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019. Στη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …% έως …%»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Τα σημεία στα οποία θα πρέπει να εφιστούν την προσοχή τους οι καταναλωτές κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου, επισήμανε ο Β’ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νίκος Κογιουμτσής σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Στο σημείο να σας υπενθυμίσουμε όσα πρέπει να ξέρετε για τις θερινές εκπτώσεις!

Προέτρεψε τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς προκειμένου να βρουν τις καλύτερες τιμές αλλά και τη συμφερότερη σχέση ποιότητας – τιμής, σημειώνοντας ότι οι εκπτώσεις στα καταστήματα φτάνουν έως και το 70%. Ο κ. Κογιουμτσής ανέφερε ακόμη ότι στα προϊόντα πρέπει να υπάρχει διπλή αναγραφόμενη τιμή – προ και μετά έκπτωσης- όπως και στο κατάστημα σήμανση για το ποσοστό της έκπτωσης (π.χ. έως 50%). Αν, δε, η έκπτωση αφορά συγκεκριμένα είδη, τότε η σχετική ταμπέλα θα πρέπει να είναι τοποθετημένη στο σημείο που βρίσκονται τα εν λόγω είδη.

Στάθηκε ακόμη στο θέμα του παρεμπορίου, τονίζοντας τόσο τις τεράστιες απώλειες για τα δημόσια ταμεία (4-5 δισ. διαφυγόντες φόροι), αλλά και τη ζημία για την αγορά, όσο και τους κινδύνους για την υγεία που μπορεί να ενέχουν προϊόντα παράνομου εμπορίου.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμη ότι κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς «εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα το 2019

Για το 2019 τα μαγαζιά θα παραμείνουν ανοικτά τις παρακάτω Κυριακές :
3 Νοεμβρίου 2019
15 Δεκεμβρίου 2019
22 Δεκεμβρίου 2019
29 Δεκεμβρίου 2019


Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργούν κατά τις παρακάτω οκτώ (8) Κυριακές:

1) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των δύο τακτικών εκπτωτικών περιόδων
2) Τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων
3) Την Κυριακή των Βαΐων
4) Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους και
5) Δύο Κυριακές συνολικά κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων

Να σημειωθεί ότι για 6 μήνες, από το Μάιο έως τον Οκτώβριο, τα εμπορικά καταστήματα συγκεκριμένων περιοχών μπορούν να λειτουργούν κάθε Κυριακή.

Από την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η υπουργική απόφαση που προβλέπει ότι σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας (Δήμος Αθηναίων, εμπορικό πάρκο Αεροδρομίου Σπάτων, ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης και τμήματα των Δήμων Πειραιώς, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης και Γλυφάδας) επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές από τον Μάΐο 2018 έως και τον Οκτώβριο 2018 (βλέπε πιο κάτω τις περιοχές). Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2017 που εκδόθηκε η απόφαση κάποια καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας επιχείρησαν να την εφαρμόσουν αλλά δέχθηκαν επιθέσεις.

Εν τω μεταξύ, σε συγκεκριμένους δρόμους και όχι σε ολόκληρη την επικράτεια των δήμων επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους για την περίοδο Μάιος 2019 έως και Οκτώβριος 2019. Οι συγκεκριμένοι δρόμοι καθορίστηκαν με νέα υπουργική απόφαση και η οποία αφορά τον Δήμο Πειραιά, την Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών (δήμοι Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου), το ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης και την περιοχή πέριξ του αεροδρομίου των Σπάτων.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τέλος στις ενδιάμεσες εκπτώσεις! - Γιατί καταργούνται πλέον;

Για περισσότερα θέματα shopping του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share