Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ποιά είναι η ποινή για τον πατροκτόνο της Ζακύνθου;

Ανακοινώθηκε αργά το βράδυ!

13 Ιουλίου 2019 08:42
Ποιά είναι η ποινή για τον πατροκτόνο της Ζακύνθου;

Το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πατρών εξέδωσε την απόφαση του αναφορικά με τον 27χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον πατέρα του στην Ζάκυνθο, τον Μάιο του 2018, τον λεγόμενο πατροκτόνο της Ζακύνθου.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε στον 27χρονο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του. Επίσης κρίθηκε ένοχος.

Τελικά, το Δικαστήριο αποφάσισε ο 27χρονος να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το ακροατήριο.

Δολοφονία στην Ζάκυνθο: «Δεν σκότωσα εγώ τον πατέρα μου αλλά η αγανάκτηση»

Σήμερα ολοκληρώνεται η ακροαματική διαδικασία για τη δίκη του νεαρού που κατηγορείται ότι τον Μάιο του 2018 πυροβόλησε με μία καραμπίνα και σκότωσε τον πατέρα του στη Ζακύνθο.

Με την απολογία του 27χρονου Αλέξη ξεκίνησε σήμερα η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

Ο 27χρονος στην απολογία του είπε «Δεν τον σκότωσα εγώ, αλλά η αγανάκτηση. Ο ίδιος μου ο πατέρας με ανάγκασε να τον σκοτώσω με τον πόνο και την οργή που μου δημιούργησε με όσα είχα δει και είχα ζήσει».


Ο Αλέξης στα 26 του χρόνια κατηγορείται ότι σκότωσε τον πατέρα του τον Μάιο του 2018,όταν κατάλαβε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την αδελφούλα του μόλις 10 ετών.

Ο Αλέξης δικάζεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Στο πλευρό του βρίσκονται όλοι όσοι τον γνωρίζουν, η οικογένεια του οι συγγενείς και οι φίλοι του.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Ένοχοι οι 8 απ'τους 9 κατηγορούμενους! (Video)

Λαμία: Φυλακή σε Λυκειάρχη που πυροβόλησε γάτα!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr για τη Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share