Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καταγγελία για ρατσισμό σε Αεροπορική: «Φορούσα στράπλες και απαίτησαν να τυλιχθώ με κουβέρτα!»

Η αεροσυνοδός της είπε ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει!

12 Ιουλίου 2019 17:10
Καταγγελία για ρατσισμό σε Αεροπορική: «Φορούσα στράπλες και απαίτησαν να τυλιχθώ με κουβέρτα!»

Δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει αυτό που έζησε μια αφροαμερικανή γυναίκα, μπροστά στα έντρομα μάτια του παιδιού της, όταν το προσωπικό της American Airlines της ζήτησε να τυλιχθεί με κουβέρτα, επειδή φορούσε στράπλες και σορτς. Ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό , αφού πριν λίγο καιρό κατέβασαν από το αεροπλάνο μια Βρετανή που φροσούσε δαντελωτό μπλουζάκι

Ταξίδευε με τoν γιο της αεροπορικώς όταν επιχείρησε να επιβιβαστεί στο αεροπλόνο της American Airlines από τη Τζαμάικα στο Μαϊάμι και ένας άνδρας αεροσυνοδός της ζήτησε να τον ακολουθήσει.

Στη συνέχεια μία γυναίκα αεροσυνοδός της είπε ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει, εάν δεν καλύψει τα γυμνά σημεία του σώματός της.

Η Λατίσα φορούσε στράπλες που άφηνε γυμνούς τους ώμους της και σορτς. Η αεροσυνοδός τη ρώτησε επίσης εάν είχε μαζί της σακάκι και αφού έλαβε αρνητική απάντηση, της έδωσε μια κουβέρτα για να τυλιχτεί.

Η Λατίσα έχει μήνυση στην εταιρεία και μοιράστηκε την δυσάρεστη εμπειρία της στο Twitter: «Εδώ είναι αυτό που φορούσα όταν @AmericanAir η εταιρεία μου ζήτησε να σκεπαστώ . Με απείλησαν ότι δεν θα επιστρέψω στο αεροπλάνο εάν δεν περπατούσα στον διάδρομο τυλιγμένη με μια κουβέρτα. #notsofriendlyskies (όχι τόσο φιλική εταιρεία)», έγραψε.

Πρόσθεσε επίσης ότι, οι μαύρες γυναίκες αντιμετωπίζονται ρατσιστικά εις διπλούν. «Είμαστε στο στόχαστρο επειδή είμαστε γυναίκες αλλά και μαύρες ...Έχω δει λευκές γυναίκες με πολύ κοντύτερα σορτς να επιβιβάζονται σε αεροπλάνο . Αν είναι ένας "ωραίος κ..λος" τότε είναι εντάξει ... » , έγραψε στο Twitter.

Από την πλευρά της εταιρείας, η εκπρόσωπός της, Σάνον Γκίλσον ανακοίνωσε ότι το θέμα διερευνάται.

Η γιατρός από το Χιούστον υποστήριξε επίσης ότι ο οκτάχρονος γιος της ένιωσε συντετριμμένος από το περιστατικό και πήρε την κουβέρτα για να καλύψει το πρόσωπό του.

Κοιμήθηκε και...την ξέχασαν μέσα στο αεροπλάνο!

Μια γυναίκα που επέβαινε σε πτήση της Air Canada νωρίτερα αυτόν τον μήνα αποκοιμήθηκε μετά την απογείωση του αεροσκάφους και ξύπνησε μέσα σε ένα άδειο, σκοτεινό αεροσκάφος όπου προφανώς την είχε ξεχάσει το πλήρωμά του.

Η περιπέτεια της Τίφανι Άνταμς αναρτήθηκε από έναν φίλο της στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας στο Facebook και προκάλεσε δυσπιστία στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ζήτησαν διευκρινίσεις από την Air Canada.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, η Άνταμς ταξίδευε από το Κεμπέκ στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο αλλά στη διάρκεια της πτήσης αποκοιμήθηκε επηρεασμένη και από το γεγονός ότι καθόταν σε μια σειρά καθισμάτων μόνη της.

Όπως η ίδια υποστηρίζει ξύπνησε μέσα σε "απόλυτο σκοτάδι" με το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί με τους επιβάτες και το πλήρωμά του να έχουν αποβιβαστεί.

"Νομίζω ότι βλέπω εφιάλτη γιατί, στα σοβαρά, πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό;", έγραψε η καταγγέλλουσα.

Η ίδια λέει ότι τηλεφώνησε σε έναν φίλο της μέσα από το αεροπλάνο αλλά η συνομιλία διακόπηκε γιατί έμεινε από μπαταρία.

"Προσπάθησα να επικεντρωθώ στην αναπνοή μου και να ελέγξω την κρίση πανικού μου ενώ ταυτόχρονα επιχειρούσα να φορτίσω το κινητό μου βάζοντάς το σε όποια θύρα USB έβρισκα", αλλά η προσπάθειά της απέβη μάταια γιατί δεν υπήρχε ρεύμα στο αεροσκάφος.

Τελικά βρήκε έναν φακό μέσα στο πιλοτήριο, κατάφερε να ανοίξει μια από τις πόρτες του αεροσκάφους αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με ύψος 15 μέτρων αφού δεν υπήρχε πλέον η σκάλα αποβίβασης των επιβατών.

Χρησιμοποίησε λοιπόν τον φακό για να κάνει σήμα σε έναν οδηγό οχήματος μεταφοράς αποσκευών, ο οποίος την είδε καθισμένη στην είσοδο του αεροσκάφους με την πόρτα ανοιχτή και τα πόδια της να κρέμονται στον αέρα.

"(Ο οδηγός) Έπαθε σοκ και διερωτήθηκε πώς διάολο με ξέχασαν μέσα στο αεροπλάνο. Το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ", λέει η παθούσα.

Η Air Canada ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, όπως πρόσθεσε η Άνταμς, αλλά η Άνταμς έκτοτε δεν μπορεί να κοιμηθεί καλά και αντιμετωπίζει νυχτερινούς τρόμους. Η Air Canada δήλωσε στο δίκτυο CTV ότι ερευνά το επεισόδιο αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share