Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

"Μαφία των Φυλακών": Αποφυλακίστηκε το πρόσωπο κλειδί στον εκβιασμό!

Η γυναίκα που κατηγορήθηκε για τον εκβιασμό του ποινικολόγου!

11 Ιουλίου 2019 21:01

Αποφυλακίστηκε η γυναίκα που συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2019 μαζί με άλλα δύο άτομα, για την εκβίαση σε βάρος του δικηγόρου. Μετά από παραμονή πέντε μηνών στις φυλακές κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης η οποία έγινε δεκτή.

Στη συγκεκριμένη, αποδόθηκε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε συγκροτηθεί για να αποσπά χρηματικά ποσά με εκβιάσεις υποκινούμενη από κρατούμενους των φυλακών, την λεγόμενη μαφία. Ειδικότερα και όπως είχε προκύψει ήταν το πρόσωπο που είχε μεταβεί στο γραφείο του δικηγόρου για να παραλάβει το συμφωνημένο χρηματικό ποσό, το οποίο και είχαν απαιτήσει οι δύο συνεργοί της την προηγούμενη μέρα από τον ίδιο με απειλές κατά της ζωής του. Αφού έλαβε το χρηματικό ποσό, εξήλθε του δικηγορικού γραφείου όπου την ανέμεναν οι δύο συγκατηγορούμενοι της και άπαντες συνελήφθησαν. Πάνω της βρέθηκαν τα χρήματα, τα οποία είχε μόλις λάβει.

Μετά από έρευνα της Αστυνομίας και αξιοποίηση των τηλεφωνικών συνομιλιών των εμπλεκόμενων, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προέκυψε ότι αυτοί εκτελούσαν εντολές των δύο έγκλειστων στις φυλακές συγκατηγορούμενων τους και ότι είχαν ενταχθεί σε δομημένη ομάδα με διακριτούς ρόλους έκαστος για την άσκηση της παράνομης δραστηριότητας τους.

undefined

Μετά την απολογία τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με βαρύτατες κατηγορίες και οδηγήθηκαν στις φυλακές ενώ η συγκεκριμένη μετά από πέντε μήνες κράτησης, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης, η οποία έγινε δεκτή και αποφυλακίστηκε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης Παναγιώτης Μαριόλης μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμισε: “Πρόκειται για μια απολύτως δίκαιη απόφαση, καθώς ο κ. Ανακριτής εξέτασε με ιδιαίτερη επιμέλεια –εν μέσω του ορυμαγδού που έχει προκαλέσει η παρούσα υπόθεση- όλο το υλικό της δικογραφίας και διέλαβε ορθότατα την έλλειψη αποδεικτικής ισχύος αυτού σε βάρος της εντολέως μου, πέραν των προσωπικών της λόγων, που καθιστούσαν επιτακτική την αποφυλάκιση της. Από την αρχή αρνούταν κατηγορηματικά την οποιαδήποτε συμμετοχή της και η αλήθεια είναι ότι τα στοιχεία της δικογραφίας κατέτειναν σε αυτό. Όλα αυτά τα δεδομένα αναδείχθηκαν επαρκώς στην αίτηση της και αποκαταστάθηκε η σε βάρος της αδικία. Καμία συνομιλία, καμία ανάμειξη και κανένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αυτήν και τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν, παρά μόνο η φυσική της παρουσία σε μία περίπτωση, η οποία όμως επ’ ουδενί δε δύναται να την καταστήσει υπαίτια για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και τέλεση κακουργημάτων. Είναι βέβαιο, ότι στο επιγενόμενο Δικαστήριο θα της αποδοθεί ο ορθός- πλημμεληματικός- νομικός χαρακτηρισμός της όποιας πράξης της, η οποία καθ’ ημάς δεν υφίσταται, και έχουμε ισχυρή πεποίθηση περί της απαλλαγής της. Σημαντικότερο δε όλων, ότι από την αρχή που συνελήφθη μέχρι και σήμερα, ισχυρίζεται εν συνόλω τα ίδια πράγματα και η υπερασπιστική της γραμμή δεν έχει μεταβληθεί κατ’ ελάχιστο ως ισχυρό δείγμα της αθωότητας της”.

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός!

Μετά από 6 χρόνια φυλάκισης, ο Νίκος Ρωμανός που έγινε γνωστός από την στενή φιλία που τον συνέδεε με τον επίσης νεαρό Αλέξη Γρηγορόπουλο, καθώς ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας του τελευταίου στα Εξάρχεια, αποφυλακίστηκε όταν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με βάση την προηγηθείσα απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία του αναγνωρίζε το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές, μείωσε τη μία ποινή του από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Η αρεοπαγιτική απόφαση αυτή άνοιξε το δρόμο να αποφυλακιστεί. Καθώς του αναγνώρισε ελαφρυντικό με βάση τη διαγωγή του στις φυλακές.

Μάλιστα αν αυτό το ελαφρυντικό, που χρειάστηκε να προσφύγει στον Άρειο Πάγο για να του χορηγηθεί, είχε αναγνωριστεί στη δίκη του στο Εφετείο Αθηνών, θα είχε δικαίωμα να αποφυλακιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο.

Από την πλευρά του, ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού, «με την οποία έκλεισε ένας κύκλος δικαστικής εμπλοκής έξι και πλέον ετών».

undefined

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» (αθωώθηκε για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση) και ο Νίκος Ρωμανός καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Καταδικάστηκε επίσης σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Μεταξύ των «στόχων» του ήταν το σπίτι του έγκλειστου σήμερα πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. Στην απόφαση της 26ης Μαρτίου του 2018 το Εφετείο Αθηνών δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Άρειος Πάγος

Στη συνέχεια προσέφυγε στον Άρειο Πάγο υποστηρίζοντας ότι κατάφερε να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία τη φοίτησή του στο Σχολείο των φυλακών και να λάβει ως εκ τούτου απολυτήριο Λυκείου.

Μετά και ενώ ήταν ακόμη έγκλειστος, εισήχθη μετά από επιτυχείς εξετάσεις στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.

Από τις 26-10-2016 και μετά κατόπιν αλλεπάλληλων αξιολογήσεων και αποφάσεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού λαμβάνει σε καθημερινή βάση εκπαιδευτικές άδειες με ηλεκτρονική επιτήρηση προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα της Σχολής. Τους όρους της χορήγησης των αδειών αυτών τήρησε απαρέγκλιτα, χωρίς να έχει δημιουργηθεί το οποιοδήποτε θέμα με την ηλεκτρονική επιτήρησή του. Να σημειωθεί κοντεύει να ολοκληρώσει τις σπουδές του

Τέλος, ο Άρειος Πάγος αναγνώρισε το ελαφρυντικό και επέστρεψε τη δικογραφία στο Εφετείο Αθηνών, το οποίο ευθυγραμμίστηκε πλήρως με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share