Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας: Από τον καύσωνα στην... βαρυχειμωνιά μέσα Ιουλίου! (video)

Που θα χτυπήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα;

10 Ιουλίου 2019 20:10
Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας: Από τον καύσωνα στην... βαρυχειμωνιά μέσα Ιουλίου! (video)

Καιρός: Από το πολιτικό στο καιρικό... καθώς την ώρα που ολόκληρη η χώρα έχει μετατραπεί σε καμίνι και το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές υπερβαίνει τους 40 βαθμούς, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για ραγδαία μεταβολή του καιρού με καταρρακτώδεις βροχές, ισχυρούς ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο του Athensmagazine.gr τι μας περιμένει τις επόμενες ώρες! Που θα χτυπήσει το κύμα κακοκαιρίας;

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι θα "χτυπήσουν" την χώρα!

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η Πολιτική Προστασία για τους πολίτες αφού ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι θα "χτυπήσουν" την χώρα! Σήμερα είχαν προειδοποίησει και τον κίνδυνο φωτιάς που υπήρχε αλλά δυστυχώς πολλά είναι τα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει!

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αλλά και έκτακτη ενημέρωση από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από «ριπαίους θυελλώδεις ανέμους» και ισχυρές χαλαζοπτώσεις.

Ηδη, ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν τη Θεσσαλία και έχουν προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες, ιδιαίτερα στη Λάρισα και τη Μαγνησία.

Αναλυτικά, σύμφωνα με έκτακτο πληροφοριακό δελτίο της Πολιτικής Προστασίας τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες και οι καταιδίγες θα είναι τοπικά πολύ ισχυρές- για το λόγο αυτό συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί:

• Τα πιο έντονα φαινόμενα την Τετάρτη (10-07-2019) θα εκδηλωθούν από τις 21:00 έως και τα μεσάνυχτα στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

• Η ραγδαιότητα των βροχοπτώσεων θα είναι εντονότερη από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (10-07-2019) μέχρι και την Πέμπτη στις 3 το πρωί και θα επηρεαστούν περισσότερο οι νομοί Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης, χωρίς βεβαίως να αποκλείονται οι υπόλοιπες βόρειες περιοχές.

• Πρέπει να τονιστεί ότι έως και τα ξημερώματα της Πέμπτης (11-07-2019), από 03 έως 06 πμ, το μέτωπο των ισχυρών καταιγίδων θα κινηθεί νοτιότερα και θα επηρεαστούν η Ημαθία, η Πιερία, οι Βόρειες Σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, η Βόρεια και Κεντρική Εύβοια καθώς και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

• Τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν στο Βόρειο Αιγαίο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος από τις 9 το πρωί και μετά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share