Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι πιο σκληρές τιμωρίες για τον βιασμό σε όλο το κόσμο!

Ο βιασμός αποτελεί έγκλημα!

10 Ιουλίου 2019 12:58
Οι πιο σκληρές τιμωρίες για τον βιασμό σε όλο το κόσμο!

Ο βιασμός αποτελεί έγκλημα που πλήττει βάναυσα τη γενετήσια αξιοπρέπεια και ελευθερία του ατόμου ενώ δεν πρέπει να αγνοείται το γεγονός ότι το θύμα συχνότατα κινδυνεύει από μετάδοση σοβαρών νοσημάτων ή ακόμη και από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Σε όλο τον κόσμο, οι διαφορετικές χώρες έχουν τους δικούς τους νόμους για να τιμωρήσουν την σεξουαλική επίθεση, που έχουν σκοπό να τιμωρήσουν τον δράστη και να αποτρέψουν μελλοντικούς βιασμούς.

Αυτοί είναι οι πιο σκληρές τιμωρίες σε διαφορετικές χώρες του κόσμου.


1. Κίνα

Οι αρχές της Κίνας τιμωρούν τους βιaστές αμέσως με θανατική ποινή και σε κάποιες περιπτώσεις ο βι@στής επίσης τιμωρείται με ακρωτηριασμό των γεννητικών του οργάνων.


2. Ιράν

Στο Ιράν, ο βι@στής είτε απαγχονίζεται ή πυροβολείται μέχρι θανάτου δημόσια. Μερικές φορές ο ένοχος γλιτώνει από τη θανατική ποινή μετά από την έγκριση του θύματος, αλλά θα δεχτεί 100 μαστιγώματα ή ισόβια κάθειρξη.

3. Ολλανδία
Οποιοδήποτε είδος $eξουαλικής επίθεσης, ακόμα και ένα γαλλικό φιλί χωρίς τη συγκατάθεση του ενός, θεωρείται βι@σμός στην Ολλανδία. Ο βι@στής τιμωρείται με φυλάκιση που κυμαίνονται από 4 έως 15 χρόνια, ανάλογα με την ηλικία του κατάδικου.

$eξουαλική επίθεση προς ιερόδουλη, μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση 4 ετών στις Κάτω Χώρες, ενώ είναι μία χώρα που δεν υπάρχουν ανησυχίες για τη $eξουαλική επίθεση εναντίον ιερόδουλων.

4. Γαλλία

Στη Γαλλία, ο βι@στής τιμωρείται με 15 χρόνια φυλάκισης, και αν έχει προκαλέσει βασανιστήρια στο θύμα, τότε η ποινή μπορεί να επεκταθεί στα 30 έτη ή σε ισόβια φυλάκιση ανάλογα με την έκταση της σωματικής βλάβης που προκλήθηκαν στο θύμα.

5. Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει καμία επιείκεια για αυτό το έγκλημα. Αποδίδεται άμεση δικαιοσύνη στο θύμα βι@σμού, καθώς μια διμοιρία στρατού πυροβολεί τον βι@στή στο κεφάλι.

6. Ρωσία

Στη Ρωσία, ο κατάδικος πρέπει να εκτίσει μια ποινή φυλάκισης για 3+ ετών, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 30 χρόνια, ανάλογα με τη ζημιά που έχει προκαλέσει στο θύμα.

7. Αφγανιστάν

Στο Αφγανιστάν αποδίδεται άμεση δικαιοσύνη στο θύμα, σε μόλις τέσσερις ημέρες πυροβολώντας τον βι@στή στο κεφάλι.

8. Νορβηγία

Στη Νορβηγία, ο βι@στής τιμωρείται με φυλάκιση από 4 έως 15 χρόνια, ανάλογα με το βαθμό της σωματικής βλάβης στο θύμα.

9. ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν δύο είδη νομοθεσία – τον πολιτειακό νόμο και την ομοσπονδιακή νομοθεσία. Αν η υπόθεση βι@σμού εμπίπτει στην κατηγορία του ομοσπονδιακού νόμου, τότε ο βι@στής λαμβάνει ποινή 30 χρόνια φυλάκισης. Οι ποινές για βι@σμό διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, στους πολιτειακούς νόμους.

10. Ινδία

Η Ινδία θέσπισε ακόμα πιο αυστηρή την τιμωρία που ψηφίστηκε με το νομοσχέδιο του 2013. Ο βι@στής είτε λαμβάνει ποινή φυλάκισης 14 ετών και σπανιότερα ο βι@στής τιμωρείται με εκτέλεση δια απαγχονισμού.

11. Σαουδική Αραβiα

Αν κάποιος καταδικαστεί για βι@σμό, τότε εκτελείται δημοσίως λίγες μέρες μετά τη δίκη. Είναι από τις πιο βάναυσες τιμωρίες για τον βι@σμό στον κόσμο.

12. Αίγυπτος

Στην Αίγυπτο, ο βι@στής απαγχονίζεται δημόσια ώστε οι επίδοξοι βι@στές να γνωρίζουν τις συνέπειες αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος.

13. Ισραήλ

Στο Ισραήλ, ο βι@στής φυλακίζεται για τουλάχιστον 4 χρόνια και με μέγιστοι ποινή τα 16 χρόνια.

14. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η τιμωρία της $eξουαλικής επίθεσης ή βι@σμού είναι θάνατος δι “απαγχονισμού εντός 7 ημερών.

15. Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η ποινή για τον βι@σμό είναι φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών.

Φρίκη στην Ινδία: Την βίασαν συγγενείς και δάσκαλος επειδή ήταν καλή μαθήτρια!

Άλλη μια σοκαριστική ιστορία με υπόθεση βιασμού ανήλικης έρχεται από την Ινδία με θύμα αυτή τη φορά μια 16χρονη η οποία κακοποιήθηκε από τέσσερα ξαδέρφια της και έναν δάσκαλό της επειδή ήταν πρώτη στα μαθήματα!

Τα τέσσερα ξαδέρφια της ανήλικης την κάλεσαν, αρχικά, για φαγητό. Στη συνέχεια της έριξαν υπνωτικάστο φαγητό και όταν αυτά ξεκίνησαν να ενεργούν τη βίασαν με τη σειρά μαζί με έναν δάσκαλο.

Όταν η κοπέλα συνήλθε της είπαν ότι είχε λιποθυμήσει και γι' αυτό την είχαν μεταφέρει σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα News18 οι βιαστές δεν αρκέστηκαν στην αγριότητά τους αλλά φρόντισαν και να την απαθανατίσουν σε βίντεο που μοιράστηκαν μεταξύ τους μέσω Whatsapp.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς της 16χρονης υπέβαλαν καταγγγελία στην αστυνομία, η οποία προχώρησε σε μια σύλληψη με τους υπόλοιπους τέσσερις δράστες να αναζητούνται.

Αστυνομικός που μίλησε στην ιστοσελίδα είπε ότι η αρχική εκτίμηση είναι ότι οι τέσσερις συγγενείς της 18χρονης ένιωσαν ντροπή μετά την επιτυχία της στις εξετάσεις.

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share