Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα!

Σε ποιές περιοχές;

10 Ιουλίου 2019 09:48
Προσοχή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα!

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (Κατηγορία 4) σήμερα, 10/7 στις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική)

Περιφέρεια Θεσσαλίας (Λάρισα, Μαγνησία, Σποράδες)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια)

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Φωτιά στη Μάνδρα Αττικής!

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στην Ι.Μονή Γοργουπηκόου, στη Μάνδρα Αττικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, άμεσα κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 2 ομάδες ΜΕΤΠΕ με 18 πυροσβέστες και 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 1 Ε/Π.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Συνελήφθη άντρας για τη φωτιά στην Έδεσσα!

Συναγερμός: Καίγεται το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share