Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Βρετανία κηρύσσει πόλεμο στο κάπνισμα!

Τεράστια επιχείρηση!

9 Ιουλίου 2019 13:32
Η Βρετανία κηρύσσει πόλεμο στο κάπνισμα!

Μέχρι το 2030 θέλει να έχει εξαλείψει το κάπνισμα η βρετανική κυβέρνηση, αν και ο ακριβής στόχος θα παρουσιαστεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα, από τον Υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Με βάση όσα έχουν κυκλοφορήσει (ανεπίσημα), στο πλαίσιο του σχεδίου, οι επιχειρήσεις καπνού και όχι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης, θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν το απαιτούμενο κόστος για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα.

Μικρά ενημερωτικά έντυπα που θα ωθούν τον κόσμο να κόψει τη συγκεκριμένη συνήθεια, θα τοποθετηθούν μέσα στα πακέτα τσιγάρων, ενώ μεγάλο βάρος θα πέσει και στην καταπολέμηση της μαύρης αγοράς προϊοντων καπνού.

Οι παραπάνω λεπτομέρειες περιλαμβάνονται στο προκαταρκτικό σχέδιο πολιτικής που θα δημοσιευτεί από την κυβέρνηση.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει προειδοποίηση ότι «υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα να κάνουμε για να πείσουμε το 15% των ενηλίκων που παραμένουν καπνιστές, να ολοκληρώσουν τη δουλειά».

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2018, περίπου 5,9 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία ήταν καπνιστές, αντιπροσωπεύοντας το 14,4% του πληθυσμού. Το 2011 το νούμερο αυτό έφτανε στα 7,7 εκατομμύρια.

Πως να κόψετε το κάπνισμα με 7 απλούς τρόπους!

Οι περισσότεροι από εσάς, αν όχι όλοι, έχετε κάνει έστω μια προσπάθεια στη ζωή σας να το κόψετε αλλά αποτύχατε. Δείτε κάτι πολύ σημαντικό, σε πόσο καιρό θα καθαρίσουν οι πνεύμονες, αν κόψετε σήμερα το κάπνισμα!

Το Αthensmagazine έψαξε και έμαθε και το μόνο σίγουρο είναι ότι τα υποκατάστατα νικοτίνης δεν βοηθούν στο να κόψετε για πάντα το κάπνισμα. Μερικοί τρόποι για να το καταφέρετε είναι οι εξής:

1.Πρώτα απ’όλα θα πρέπει να το θέλετε πραγματικά και να είστε έτοιμοι να προσπαθήσετε για κάτι τέτοιο. Δεν θα είναι σίγουρα εύκολη διαδικασία αλλά θα χρειαστεί επιμονή και υπομονή...Να πιστέψετε ότι η απεξάρτηση από τη νικοτίνη θα σας φέρει τα οφέλη που επιθυμείτε και το μόνο σίγουρο είναι πως θα το κάνει...

2. Κόψτε το τσιγάρο μαχαίρι. Όσο δύσκολο κ αν ακούγεται ,το να κάνετε ένα τσιγάρο που κ που δεν βοηθάει .Επίσης, πείτε στους γύρω σας για αυτή σας την προσπάθεια για να σας βοηθήσουν και εκείνοι με τον τρόπο τους.

3. Μη σκέφτεστε ότι στερείστε το τσιγάρο. Προσπαθήστε να σκέφτεστε ότι δεν θέλετε να καπνίσετε,δεν το έχετε ανάγκη και το βασικότερο επαινέστε τον εαυτό σας και χαρείτε που δεν καπνίζετε.

4. Αποφύγετε τα μέρη όπου σας φέρνουν την επιθυμία για κάπνισμα. Όπως ποτά, ή καφέδες. Πηγαίνετε σε μέρη που δεν επιτρέπεται το κάπνισμα όπως cinema ή θέατρο...

5. Αν για οποιοδήποτε λόγο συμβεί κάτι που θα σας κάνει να επιθυμείτε να καπνίσετε να ξέρετε ότι δεν θα σας βοηθήσει σε τίποτα το να ξεκινήσετε ξανά. Είναι όλα μια ιδέα στο μυαλό σας…

6. Ξεκινήστε δραστηριότητες που δεν κάνατε όσο καπνίζατε, τρέξιμο, γυμναστική ή έστω ξεκινήστε το περπάτημα. Από την αλλαγή στις αντοχές σας θα ξεκινήσετε να βλέπετε τη διακοπή του καπνίσματος με άλλο μάτι και θα κάνει και πολύ καλό στην ψυχολογία σας.

7. Τέλος, μαζέψτε τα λεφτά που θα χαλούσατε για τα τσιγάρα και αγοράστε κάτι που το θέλετε πολύ, θα σας δώσει μια ώθηση για να συνεχίσετε...

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share