Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο σεισμός στην Καλιφόρνια άνοιξε τεράστια ρωγμή που φαίνεται από το διάστημα!

Οι εικόνες προκαλούν δέος!

9 Ιουλίου 2019 11:45
Ο σεισμός στην Καλιφόρνια άνοιξε τεράστια ρωγμή που φαίνεται από το διάστημα!

Τεράστια ρωγμή άνοιξε στο έδαφος στης νότια Καλιφόρνια, στην έρημο Μοχάβε κοντά στο επίκεντρο του ισχυρού σεισμού των 7,1 ρίχτερ μιας ρωγμής τόσο μεγάλης που είναι ορατή από το διάστημα!

Η έκταση των καταστροφών που προκλήθηκαν δεν ήταν ξεκάθαρη τις πρώτες ώρες, αλλά από τις εικόνες που έδωσε η εταιρεία Planet Labs, Inc. στο CNN είναι σαφές ότι έχει αλλάξει το τοπίο στην περιοχή κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, περίπου δεκαεπτά χλμ. βορειοανατολικά του Ρίτζκρεστ.

Η τεράστια ρωγμή εκτείνεται σε κάποια απόσταση από μια περιοχή που προφανώς είχε κάποτε νερό. Τα μοτίβα της διάβρωσης στην άμμο της ερήμου δείχνουν ότι όταν άνοιξε η Γη στην Καλιφόρνια κατάπιε κάποια από τη ποσότητα αυτού του νερού.
Οι δορυφορικές φωτογραφίες δεν είναι το μοναδικό τεκμήριο της αλλαγής του τοπίου από τον σεισμό στην περιοχή αυτή της Καλιφόρνια.

Ένας κοντινός αυτοκινητόδρομος έχει κλείσει καθώς οι σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν ρωγμές σε τμήματά του, όπως φαίνεται κι από το βίντεο που τράβηξε drone.

Σεισμός 5,7 ρίχτερ στο Ιράν!

Σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 84 χιλιόμετρα ανατολικά του Ahvaz, στην επαρχία Khuzestan του Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Να σας θυμίσουμε τον ισχυρό σεισμό των 7,1 ρίχτερ στην Ινδονησία!

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές από τον σεισμό.

Το 2017 σημειώθηκε φονικός σεισμός με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.



Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο!

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη!

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στη Δυτική Παπούα!

Σεισμός 3,3 ρίχτερ στην Πάτρα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share