Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο!

37 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού!

8 Ιουλίου 2019 07:21
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο!

Σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1:22 μετά τα μεσάνυχτα ανοιχτά της Ζακύνθου. Να σας υπενθυμίσουμε έναν ισχυρό σεισμός στην Ινδονησία 7,1 ρίχτερ!

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα ου Ιονίου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 18,4 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο νησί, αλλά δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα ή πανικό.

Ισχυρός σεισμός 7,1 στην Καλιφόρνια - Πυρκαγιές και τραυματίες! (Video)

Νέα, πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στηΚαλιφόρνια, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Ενώ πριν 2 μέρες ακόμα ένας σεισμός ταρακούνησε την νότια Καλιφόρνια!

Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται στα 202 χλμ. βόρεια του Λος Άντζελες.Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Από την πλευρά του, και το Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης (USGS) των ΗΠΑ κατέγραψε το σεισμό στα 7,1 Ρίχτερ, αν και η αρχική μέτρηση ήταν στα 6,9 Ρίχτερ.

Υπάρχουν «αρκετοί τραυματίες» σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αξιωματούχοι της κομητείας Κερν ενώ από το σεισμό προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε κτήρια αλλά και «πολλές πυρκαγιές».

«Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν» ανέφερε η πυροσβεστική.
Αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί ταρακούνησαν περιοχή που καλύπτεται από έρημο έπειτα από τον σεισμό 6,4 βαθμών ο οποίος καταγράφηκε την Πέμπτη στην ίδια περιοχή. Μόνο μερικοί τραυματισμοί αναφέρθηκαν μετά τον σεισμό της Πέμπτης, ωστόσο δύο σπίτια καταστράφηκαν διότι πήραν φωτιά εξαιτίας της ρήξης σωληνώσεων μεταφοράς φυσικού αερίου, σύμφωνα με αξιωματούχους στην Πολιτεία.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη!

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στη Δυτική Παπούα!

Σεισμός 3,3 ρίχτερ στην Πάτρα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share