Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σύρος: Πνίγηκε άντρας στην παραλία!

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν πολύ καλές!

6 Ιουλίου 2019 13:49
Σύρος: Πνίγηκε άντρας στην παραλία!

Περιστατικό πνιγμού συνέβη το πρωί του Σαββάτου στην παραλία του Κινίου Σύρου. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, ένας λουόμενος άνδρας – 85 ετών από το Χαλάνδρι Αττικής- ανασύρθηκε στην αμμουδιά χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο άτυχος άνδρας έκανε μπάνιο στην παραλία του Κινίου, όταν για άγνωστους λόγους και παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά καλές, παρατηρήθηκε ότι για αρκετή ώρα βρισκόταν στην επιφάνεια της θάλασσας με το πρόσωπο στο νερό, χωρίς να κάνει καμία κίνηση.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Ο ναυαγοσώστης της παραλίας έσπευσε να τον μεταφέρει στη στεριά, ωστόσο, ήδη ο 85χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του και δεν ανταποκρινόταν. Του εφαρμόστηκε αμέσως καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και ταυτοχρονα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο που τον μετάφερε στο Νοσοκομείου Σύρου. Λίγη ώρα μετά, ανακοινώθηκε από το ιατρικό προσωπικό ότι ο ηλικιωμένος άνδρας είχε καταλήξει.

Ρεκόρ πνιγμών σε Πολωνία και Λιθουανία λόγω καύσωνα!

Σχεδόν 150 άνθρωποι πνίγηκαν τον Ιούνιο στην Πολωνία και τη γειτονική Λιθουανία όπου καταρρίφθηκαν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές των δύο χωρών.

Στην Πολωνία, σύμφωνα με το πολωνικό Κέντρο για την Ασφάλεια (RCB), 113 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό τον Ιούνιο, από τους οποίους οι δέκα χθες, Κυριακή, σ' αυτή τη χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Με τα διαδοχικά κύματα καύσωνα, δεν είχαμε ούτε μια μέρα τον Ιούνιο χωρίς να πνιγεί κάποιος», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μποζένα Βισότσκα, εκπρόσωπος του RCB, διευκρινίζοντας πως το 90% των θυμάτων ήταν άνδρες.

Η κατανάλωση αλκοόλ και η απερισκεψία είναι οι κύριες αιτίες αυτών των πνιγμών. Στη Λιθουανία, 32 άνθρωποι, από τους οποίους οι 26 άνδρες, πνίγηκαν τον Ιούνιο, αριθμός που είναι ο υψηλότερος εδώ και πέντε χρόνια για την περίοδο αυτή, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία και τις υπηρεσίες διάσωσης αυτής της βαλτικής χώρας των 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Πολωνία κατέγραψε τον Ιούνιο την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ στη χώρα, με 38,2 βαθμούς Κελσίου. Στη Λιθουανία, οι θερμοκρασίες ανέβηκαν τον Ιούνιο μέχρι τους 35,7 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα οι αρχές να κλείσουν τα σχολεία, ενώ εκφράζονται και φόβοι για μείωση της αγροτικής παραγωγής.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραγωδία στο Μαρόκο: 6 Μετανάστες πνίγηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στα Κανάρια νησιά!

Σοκ στην Σητεία: Τρία παιδιά πήγαν να πνιγούν!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share