Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

Φρίκη: Βρέθηκε μυστικός τάφος με 12 πτώματα!

Το «μυστικό νεκροταφείο»!

6 Ιουλίου 2019 10:55
Φρίκη: Βρέθηκε μυστικός τάφος με 12 πτώματα!

Η αστυνομία στο Ρίο ντε Ζανέιρο ανακοίνωσε χθες ότι εντόπισε μυστικό, παράνομο «νεκροταφείο», όπου παρααστυνομικό κύκλωμα το οποίο κατηγορείται για δολοφονίες, βασανισμούς και εξαφανίσεις είχε θάψει τουλάχιστον δώδεκα πτώματα θυμάτων του. Μια παρόμοια ιστορία συνέβη πριν λίγο καιρό στο Μεξικό με 222 μυστικούς τάφους!

Βρέθηκε στο Ιταμποραΐ, προάστιο του μητροπολιτικού δήμου του Ρίο, στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης εναντίον μιας ομάδας γνωστής με το όνομα «Κουρισίκα».

«Βρήκαμε δώδεκα πτώματα, ορισμένα σε αποσύνθεση, καθώς και οστά», ανέφερε η αστυνομία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

43 ύποπτοι έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εναντίον της παρααστυνομικής αυτής ομάδας, μέλη της οποίας είναι δικηγόροι και άνδρες μιας στρατιωτικού τύπου μονάδας της αστυνομίας.

«Η εγκληματική οργάνωση “Κουρισίκα”, την οποία διοικούσε ο Ορλάντου Ολιβέρα τζι Αραούζου, ο οποίος τελεί υπό κράτηση, ευθύνεται για πολλές υποθέσεις ανθρωποκτονιών, βασανισμών, εκβιάσεων και εξαφανίσεων», ανέφερε η αστυνομία.

Φρίκη: Βρέθηκε μυστικός τάφος με 12 πτώματα!

Ανάγκαζε τα θύματά της να πληρώνουν «φόρο ασφαλείας» και έλεγχε παράνομα υπηρεσίες όπως οι δημόσιες συγκοινωνίες, η πρόσβαση στις υπηρεσίες καλωδιακής τηλεόρασης ή στο Διαδίκτυο. Η παραστρατιωτική οργάνωση αυτή εξασφάλιζε με εκβιάσεις στη ζώνη όπου δρούσε ως και 130.000 αμερικανικά δολάρια κάθε μήνα, σύμφωνα με τις αρχές.

Η αστυνομία στο Ρίο εκτιμά ότι η ομάδα αυτή ευθύνεται για τουλάχιστον 50 φόνους στο προάστιο Ιταμποραΐ από τον Ιανουάριο του 2018. «Πολλά από τα θύματα εξαφανίστηκαν», σημείωσε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε την Πέμπτη ότι το κύκλωμα διέθετε μονοπώλιο στη διανομή του αερίου για μαγείρεμα στο προάστιο Ιταμποραΐ, ενώ εκβίαζε ακόμα εταιρείες που μετέφεραν εργάτες σ' ένα μισοτελειωμένο διυλιστήριο της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου της Βραζιλίας, της Petrobras. Πρόσθεσε ότι έχουν ταυτοποιηθεί «τουλάχιστον 77 μέλη αυτής της οργάνωσης», ανάμεσά τους «δικηγόροι και αστυνομικοί».

Μέλη της «Κουρισίκα» πιστεύεται ότι ενέχονται σε μια επίθεση σε μπαρ στο Ιταμποραΐ τον Ιανουάριο, όταν σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο, προεκλογικά δεν είχε διστάσει να εξάρει τις παραστρατιωτικές ομάδες, που χαρακτήριζε προτιμότερες από τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος οι οποίες δρουν στα αστικά κέντρα της χώρας του. Αλλά για πολλούς αναλυτές, οι διαφορές ανάμεσα στις παραστρατιωτικές ομάδες και στις συμμορίες είναι πολύ δυσδιάκριτες.

Στο Ιταμποραΐ, προάστιο στο οποίο ζουν περίπου 240.000 άνθρωποι, βορειοανατολικά του κέντρου της μεγαλούπολης, βρίσκεται εξάλλου το διυλιστήριο Comperj της Πετρομπράς, η κατασκευή του οποίου επιβραδύνθηκε τα τελευταία χρόνια, αφού μετατράπηκε σε αντικείμενο μιας από τις πολλές έρευνες για διαφθορά στη Βραζιλία.

Ανατριχιαστική ιστορία: Γύρισε από τους νεκρούς... Δύο μήνες μετά την ταφή του!

Μία ανατριχιαστική ιστορία έχει έρθει στο φως, αποδεικνύοντας ότι η πραγματικότητα ξεπερνά ακόμη και την πιο φαντασία. Δείτε ακόμα κάτι ανατριχιαστικό όμως...Τι συνεχίζει να "ζει" πάνω στον άνθρωπο και μετά τον θάνατο!

Ο Aigali Supygaliev, μεσήλικας από το Καζακστάν, γύρισε από τους νεκρού δύο μήνες μετά την… ταφή του στην πατρίδα του.

“Όταν ο θείος μπήκε από την πόρτα, η κόρη μου έπεσε κάτω σαν να έπαθε καρδιακή προσβολή”, είπε ο αδελφός του.

Όταν ο Supygaliev, που θεωρήθηκε νεκρός, εμφανίστηκε απολύτως απροσδόκητα στο σπίτι της οικογένειάς του.

Ανατριχιαστική ιστορία: Γύρισε από τους νεκρούς... 2 μήνες μετά την ταφή του...

Ο Aigali Supygaliev πιστοποιήθηκε μακαρίτης μετά από τεστ DNA σε ανθρώπινα οστά που αποδείχτηκαν με “με 99,2% βεβαιότητα” ότι ήταν δικά του.
Οι τοπικές αρχές του Καζακστάν εξέδωσαν, μάλιστα, επίσημο πιστοποιητικό θανάτου και τα οστά “θάφτηκαν” τον περασμένο Σεπτέμβριο στο μουσουλμανικό νεκροταφείο Tomarly, την γενέτειρά του, βόρεια της Κασπίας Θάλασσας.
Ο αδελφός του υποτιθέμενου θανόντα, ο Esengali Supygaliev, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Azh.kz:

“Οργανώσαμε μία παραδοσιακή τελετή, στη μνήμη του…”!

Ο 63χρονος Aigali Supygaliev, είχε φύγει από το σπίτι ένα πρωινό του Ιουνίου και δεν επέστρεψε, ούτε έδωσε σημείο ζωής για δύο μήνες. “Όταν επέστρεψε, μάθαμε από τον ίδιο ότι περιπλανιόταν για μέρες ψάχνοντας για δουλειά”, είπε ο αδελφός του.

Εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι εργαζόταν σε κάποιο κοντινό χωριό.Μόλις τελείωσε η δουλειά, δύο μήνες αργότερα επέστρεψε πεζός στο Tomarly, σοκάροντας τους πάντες στο χωριό που νόμιζαν ότι έβλεπαν φάντασμα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share