Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια!

Τραυματισμοί και φωτιές!

6 Ιουλίου 2019 09:36
Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια!

Νέα, πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Καλιφόρνια, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Ενώ πριν 2 μέρες ακόμα ένας σεισμός ταρακούνησε την νότια Καλιφόρνια!

Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται στα 202 χλμ. βόρεια του Λος Άντζελες.Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Από την πλευρά του, και το Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης (USGS) των ΗΠΑ κατέγραψε το σεισμό στα 7,1 Ρίχτερ, αν και η αρχική μέτρηση ήταν στα 6,9 Ρίχτερ.

Υπάρχουν «αρκετοί τραυματίες» σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αξιωματούχοι της κομητείας Κερν ενώ από το σεισμό προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε κτήρια αλλά και «πολλές πυρκαγιές».

«Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν» ανέφερε η πυροσβεστική.

Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στον Καναδά!

Ο ισχυρός σεισμός 6,5 βαθμών σημειώθηκε σε μια περιοχή βορειοδυτικά της νήσου Βανκούβερ, στις ακτές του Καναδά στον Ειρηνικό Ωκεανό. Να σας θυμίσουμε ότι νωρίτερα σημειώθηκε σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη!

Δεν έχει εκδοθεί ως τώρα προειδοποίηση για τσουνάμι, νώ δεν υπάρχουν τουλάχιστον μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Σύμφωνα με το USGS είχε μικρό εστιακό βάθος, 10 χιλιομέτρων, και επίκεντρο θαλάσσια περιοχή περίπου 225 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πορτ Χάρντι.



Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη!

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στη Δυτική Παπούα!

Σεισμός 3,3 ρίχτερ στην Πάτρα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share