Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Ύδρα!

Σε δύσβατο σημείο του νησιού!

5 Ιουλίου 2019 20:45
Φωτιά στην Ύδρα!

Πυρκαγιά ξέσπασε στο νησί της Ύδρας το απόγευμα και πιθανότατα η φωτιά ξέσπασε από κεραυνό, καθώς το νησί χτύπησε καταιγίδα νωρίτερα. Να σας θυμίσουμε οτι νωρίτερα κήρυχθηκε έκτακτη ανάγκη για τις φλεγόμενες περιοχές στην Εύβοια!

Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού και σε δύσβατη περιοχή, ενώ προσπαθούν να προσεγγίσουν άνδρες από το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Ύδρας.

Ένα κεραυνός από τους πολλούς εξάλλου που έπεσαν κατά την διάρκεια της απογευματινής μπόρας προκάλεσε πυρκαγιά και σε δασική έκταση στο Σταυροπόδι του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα.

Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα και 6 άνδρες από την πυροσβεστική Ναυπλίου όπου κατέσβησαν γρήγορα την πυρκαγιά πριν απειλήσει μεγαλύτερη έκταση.

Περαχώρα Λουτρακίου: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά!

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή της Σκάρπας Περαχώρας, περίπου ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό της Περαχώρας Λουτρακίου!

Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 άνδρες και τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής, κατάφεραν να θέσουν αρχικά υπό έλεγχο τη φωτιά και σε διάστημα περίπου μίας ώρας να την κατασβέσουν.

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, στο σημείο παρέμεινε δύναμη της Πυροσβεστικής για αρκετή ώρα μετά την κατάσβεση, προκειμένου να καταβρέξουν το σημείο υπό το φόβο πιθανής αναζωπύρωσης.

Η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έκαψε περίπου 3 στρέμματα πευκολιβαδικής έκτασης και λίγα ελαιόδενδρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share