Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δικαστής - τέρας υπερασπίζεται βιαστή επειδή είναι "από καλή οικογένεια"!

Ευτυχώς δεν το δέχτηκε το εφετείο...

5 Ιουλίου 2019 10:59
Δικαστής - τέρας υπερασπίζεται βιαστή επειδή είναι

Έχουμε ακούσει για εξόφθαλμες μεροληψίες σε δικαστικές αίθουσες, αλλά αυτό παραπάει.

Πιο συγκεκριμένα, ένας δικαστής στις ΗΠΑ ο οποίος θέλησε να «πέσει» στα μαλακά ένα 16χρονο αγόρι το οποίο βίασε μια συνομήλικη του ενώ φέρεται και να βιντεοσκόπησε την πράξη ενώ στη συνέχεια άρχισε να δείχνει το βίντεο σε φίλους του. Το βίντεο μάλιστα έφερε τον τίτλο «Όταν η πρώτη φορά που κάνεις σεξ είναι βιασμός».

Η υπόθεση του νεαρού, σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ παραπέμφθηκε αρχικά σε οικογενειακό δικαστήριο επειδή ο θύτης είναι ανήλικος αλλά ο Εισαγγελέας επιχειρηματολόγησε ενώπιον του δικαστή, ζητώντας η υπόθεση εκδικαστεί σε δικαστήριο ενηλίκων.

Συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας έκανε λόγο για «σκληρές» πράξεις ενώ όπως εξήγησε ο βιασμός της 16χρονης σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, στο οποίο υπήρχε άφθονο αλκοόλ. Σύμφωνα με το βίντεο που τράβηξε ο κατηγορούμενος η κοπέλα βιάστηκε σε μια σκοτεινή γωνιά ενός υπογείου. Η κοπέλα ήταν εμφανώς μεθυσμένη «σωματικά αβοήθητη και ανίκανη να δώσει τη συγκατάθεσή της».

Μάλιστα υποστήριξε πως όλα τα στοιχεία δείχνουν μία καλά μελετημένη επίθεση, που θυμίζει τις τακτικές «αρπακτικού». Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με την βιντεοσκόπηση και τη διανομή του βίντεο με τον βιασμό, κατέληξε πως θα πρέπει να είναι αρκετά ώστε η υπόθεση να φύγει από το οικογενειακό δικαστήριο και να εξεταστεί σε δικαστήριο ενηλίκων.

Ο δικαστής Τζέιμς Τροϊάνο όμως, που κλήθηκε να αποφασίσει, διαφώνησε. Κατά την κρίση του «δεν ήταν μια κλασική υπόθεση βιασμού» αφού κατά την άποψή του θα έπρεπε οι εμπλεκόμενοι στον βιασμό να είναι τουλάχιστον δύο ή τρεις άνδρες, να υπάρχει απειλή του θύματος με όπλο κλπ. Κατά την άποψή του, δεν ήταν καν βιασμός ασχέτως και αν ακόμη και ο θύτης χαρακτήριζε έτσι την πράξη του.

Το γεγονός δε πως ο νεαρός δράστης προέρχεται από καλή οικογένεια και είναι πολύ καλός μαθητής ο οποίος φαίνεται πως θα γίνει δεκτός σε ένα πολύ καλό κολέγιο, ήταν επίσης λόγοι, σύμφωνα τον Τροϊάνο, ώστε να μην παραπεμφθεί η υπόθεση σε δικαστήριο ενηλίκων.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει στον Εισαγγελέα πως θα έπρεπε να ’χε εξηγήσει στην 16χρονη κοπέλα και θύμα βιασμού πως η απόφασή της να υποβάλλει μήνυση κατά του βιαστή της θα μπορούσε να του καταστρέψει τη ζωή.

Τελικά το Εφετείο που κλήθηκε να αποφανθεί επί της διχογνωμίας, τάχθηκε υπέρ του Εισαγγελέα και η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δικαστήριο ενηλίκων τονίζοντας πως οι καλοί βαθμοί του κατηγορούμενου και η «καλή οικογένεια» στην οποία μεγάλωσε δεν θα έπρεπε βαρύνουν στην απόφαση του δικαστή σε αυτή τη φάση.

Φοβερό: Ένοπλοι εισέβαλαν σε αστυνομικό τμήμα και σκότωσαν δικαστή!

Σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό, ένοπλοι εισέβαλαν και σκόρπισαν τον θάνατο. Θύμας τους; Ένας δικαστής.

Η επίθεση είχε επίσης συνέπεια να σκοτωθούν ένας από τους δράστες, ο κρατούμενος που επιδίωκε να απελευθερώσει η ομάδα των ενόπλων, κι ένας ακόμη κρατούμενος.

Τα μέλη της ομάδας εισέβαλαν το βράδυ της Πέμπτης στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Σελάγια, στην Πολιτεία Γουαναχουάτο, όπου μαίνεται η δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Φθάνοντας με τρία αυτοκίνητα, οι ένοπλοι -μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς- κατάφεραν να ξεγελάσουν τη φρουρά και να μπουν στο τμήμα, σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.

Στόχος της επιχείρησης ήταν να αποδράσει ένας κρατούμενος ονόματι Αρμάντο Ν., ο οποίος είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι δράστες άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τον δικαστή και έναν κρατούμενο πριν τραπούν σε φυγή μαζί με τον έγκλειστο που είχαν πάει να απελευθερώσουν.

Σε ανταλλαγές πυρών με αστυνομικούς και στρατιωτικούς αργότερα σε κοντινή κοινότητα όμως σκοτώθηκαν δύο μέλη της ομάδας των ενόπλων, ανάμεσά τους ο κρατούμενος που είχε μόλις αποδράσει, διευκρίνισε η τοπική κυβέρνηση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share