Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Προσφυγικά Αλεξάνδρας: Προχωρά η ανάπλαση!

Προχωρά η δημοπράτηση!

4 Ιουλίου 2019 18:45
Προσφυγικά Αλεξάνδρας: Προχωρά η ανάπλαση!

Προωθήθηκε από την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» προς την Περιφέρεια Αττικής το σύνολο των απαραίτητων υλικών για την άμεση δημοπράτηση των οκτώ προσφυγικών πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Πρόκειται για τις οριστικές μελέτες και μελέτες εφαρμογής (αρχιτεκτονικές, στατικές, ηλεκτρομηχανολογικές), των τευχών δημοπράτησης, όπως και τις απαιτούμενες εγκρίσεις οι οποίες έχουν δοθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ και την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Αθηναίων.

Ταυτόχρονα, η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» εξασφάλισε μέσω του ΠΔΕ, με πρωτοβουλία των εποπτευόντων υπουργών Αλ. Φλαμπουράρη και Χρ. Σπίρτζη, τον αρχικό προϋπολογισμό 10.000.000 ευρώ, τα οποία έχουν ήδη διατεθεί για αυτό τον σκοπό.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, οι μελέτες, τα τεύχη δημοπράτησης και οι εγκρίσεις εξασφαλίστηκαν με συντονισμό της με την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» «στον χρόνο ρεκόρ των εννέα μηνών».

Για το διατηρητέο ιστορικό προσφυγικό συγκρότημα προβλέπονται οι χρήσεις κατοικίας για τους διαμένοντες ιδιοκτήτες, κοινωνικής κατοικίας για ευάλωτες ομάδες, ξενώνα συνοδών ασθενών του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης.

Το έργο εκκρεμούσε είκοσι χρόνια. Οι οκτώ πολυκατοικίες διασώθηκαν από την κατεδάφιση και την πώληση κι αποδόθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής για να αποκατασταθούν με τις πιο εν λόγω χρήσεις.

Εκλογές 2019: Πότε θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα;

Η Singular Logic και το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσαν πως η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου θα γνωστοποιηθεί στις 9 το βράδυ της Κυριακής. Το «μοντέλο» που θα ακολουθηθεί είναι αντίστοιχο με αυτό των πρόσφατων ευρωεκλογών. Γι' αυτό και θα διατεθούν στις εφορευτικές επιτροπές 12.500 tablets ενώ Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα θα καλυφθούν πλήρως με 7.500 ψηφιακές συσκευές.

Αποκλειστικός στόχος της διαδικασίας είναι η ταχύτερη δυνατή συλλογή του αποτελέσματος από περίπου 16.800 τυχαία επιλεγμένα εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και επομένως, η έγκαιρη πληροφόρηση των Ελλήνων πολιτών τόσο για τα ποσοστά των κομμάτων, όσο και για την κατάταξη των υποψηφίων βουλευτών.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή ψηφίζουν περίπου 9,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 112.000 είναι ετεροδημότες και οι 116.000 17άρηδες.

Η γενική δοκιμή των συστημάτων για τις βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019 και ώρα 11:00, στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη, του ΓΓ του υπουργείου, Κώστα Πουλάκη και της Διοίκησης της Singular Logic. Αμέσως μετά, στις 13:30 το μεσημέρι, ο Υπουργός Εσωτερικών θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις 14:00 τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να τους ενημερώσει για την εκλογική διαδικασία.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σε εξέλιξη διάσωση αναρριχήτριας στον Όλυμπο!

Βέροια: Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και δύο τραυματίες!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share