Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καλλιάνος: "Δεν υπάρχει καύσωνας, δεν έπρεπε να κλείσει η Ακρόπολη!"

Αναλυτικά όσα είπε!

4 Ιουλίου 2019 17:35
Καλλιάνος:

Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος εξηγεί γιατί οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, δεν συνιστούν καύσωνα, αλλά οφείλονται στη θερμή μεταφορά αερίων μαζών γι αυτό και δεν έπρεπε να κλείσει η Ακρόπολη.

Στην Αθήνα ο υδράργυρος άγγιξε για λίγη ώρα τους 38°C, κάτι το οποίο σίγουρα δεν είναι ευχάριστο, αλλά δεν είναι καύσωνας. Για να θεωρηθεί καύσωνας, πρέπει να πληροί τις εξής προυποθέσεις:

Α. H μέγιστη θερμοκρασία να είναι μεγαλύτερη ή ίση των 39 βαθμών Κελσίου.
Β. H ελάχιστη θερμοκρασία να είναι μεγαλύτερη των 26 βαθμών Κελσίου.
Γ. Να επικρατεί άπνοια ή εξασθενημένοι άνεμοι
Δ. Οι υψηλές θερμοκρασίες να παρατηρούνται σε μεγάλη έκταση της Ελλάδας και η διάρκειά τους υπερβαίνει τις τρεις (3) ημέρες.

Καμία από τις 3 αυτές προυποθέσεις δεν υφίσταται, οπότε σύμφωνα με τον μετεωρολόγο δεν θα έπρεπε να θεωρείται καύσωνας και να μην κλείσει η Ακρόπολη.

Καιρός: Έρχεται καύσωνας! Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί!

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού, καθώς έρχεται καύσωνας το επόμενο τριήμερο. Ο Γιάννης Καλλιάνος κάνει την πρόβλεψη και προειδοποιεί!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει δύο βαθμούς κάθε ημέρα μέχρι την Πέμπτη. "Σήμερα Δευτέρα το "ταβάνι" θα είναι οι 34-35 βαθμοί Κελσίου, την Τρίτη τα θερμόμετρα θα δείξουν 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη 38 βαθμούς Κελσίου και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου", είπε και πρόσθεσε: "Θα έχουμε μια θερμή εισβολή διάρκειας τριών ημερών. Θα τη νιώσουμε κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχουμε συνθήκες καύσωνα στη χώρα". Υποστήριξε, ακόμη, ότι "αρκετή ζέστη θα έχουμε και την Παρασκευή".

Όπως είπε ο μετεωρολόγος και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον νότιο τομέα της Β' Αθηνών, "καυτός" θα είναι ο καιρός σε Θεσσαλία, Αργολίδα, Ανατολική Στερεά, Βοιωτία, Ανατολική Πελοπόννησο.

Ο κ. Καλλιάνος εξήγησε ότι ο καύσωνας έρχεται λόγω του ότι "θα σταματήσει το μελτέμι από αύριο, Τρίτη" προσθέτοντας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών είναι "τα υπολείμματα του φοβερού καύσωνα που έπληξε την Ευρώπη".

Απαντώντας με τι καιρό θα γίνουν οι εκλογές της 7ης Ιουλίου, είπε ότι "αν διατηρηθούν τα προγνωστικά στοιχεία θα πάμε στις κάλπες με θερμοκρασίες 34-35-36 βαθμών Κελσίου".

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ακρόπολη: Kλειστή αύριο και μεθαύριο το μεσημέρι!

Ο Δήμος Αθηναίων μεριμνεί για τα αδέσποτα λόγω καύσωνα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share