Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

Ναυάγιο με 86 μετανάστες στην Τυνησία - 80 αγνοούμενοι!

Τραγωδία στην Μεσόγειο...

4 Ιουλίου 2019 17:07
Ναυάγιο με 86 μετανάστες στην Τυνησία - 80 αγνοούμενοι!

Σκάφος που μετέφερε 86 μετανάστες, ανατράπηκε την Τετάρτη, ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η μεταναστευτική οργάνωση Ερυθρά Ημισέληνος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αξιωματούχο της Ερυθράς Ημισελήνου, τέσσερα άτομα κατάφεραν να διασωθούν, αρχικά, από ψαράδες και να μεταφερθούν σε κέντρο προσφύγων της πόλης Ζαρζίς, νότια της Τυνησίας, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ο ένας εξ αυτών εξέπνευσε.


Οι υπόλοιποι μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος αγνοούνται, ενώ εκφράζονται φόβοι για το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Το σκάφος είχε ξεκινήσει την πορεία του τη Δευτέρα από τη Λιβύη με κατεύθυνση την Ευρώπη.

Στο μεταξύ, παραμένουν νωπές οι μνήμες από τον θάνατο 65 μεταναστών σε ανάλογο ναυάγιο στις ακτές της Τυνησίας.

Αφέθηκε ελεύθερη η Καρόλα Ρακέτε!

Άρθηκε σήμερα από Δικαστήριο της Σικελίας η εντολή κατ’ οίκον περιορισμού που είχε επιβληθεί στην πλοίαρχο Καρόλα Ράκετε, του πλοίου Sea-Watch 3, η οποία συνελήφθη αφού μετέφερε δεκάδες Αφρικανούς μετανάστες στην Ιταλία αψηφώντας τον θαλάσσιο αποκλεισμό, ανάφερε μια δικαστική πηγή.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απάντησε πως ήλπιζε για μια σκληρότερη απάντηση από το δικαστικό σύστημα της χώρας του, υποσχέθηκε, ωστόσο, ότι θα απελάσει όσο το δυνατόν συντομότερα την 31χρονη Γερμανίδα πλοίαρχο.

undefined

Η Ράκετε κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές τεσσάρων αστυνομικών που επέβαιναν σε ένα πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής, καθώς αψήφησε τις εντολές του πολεμικού ναυτικού και εισήλθε στο λιμάνι της Λαμπεντούζας με το πλοίο της, της μκο Sea-Watch.

Η δικαστίνα Αλεσάντρα Βέλα απεφάνθη σήμερα ότι η Ράκετε δεν παραβίασε κανέναν νόμο, επισημαίνοντας ότι ανταποκρίθηκε στο καθήκον της να προστατεύει ανθρώπινες ζωές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share