Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Τουρκία απειλεί με εισβολή στην Κύπρο!

Προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου!

4 Ιουλίου 2019 16:22
Η Τουρκία απειλεί με εισβολή στην Κύπρο!

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στην Τουρκική κρατική τηλεόραση TRT, όπου απείλησε την Κύπρο με νέα εισβολή!

Πιο συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου ανέφερε: «Δεν έχει σημασία για εμάς το τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι».

«Στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα. Αν τολμήσουν, θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση, όπως στο παρελθόν», διεμήνυσε, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου επέμεινε ότι η Άγκυρα κινείται με βάση το διεθνές δίκαιο. «Μόνον η Τουρκία αποφασίζει τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της. Είναι καθήκον της Τουρκίας, ως εγγυήτριας δύναμης, να προστατέψει τα δικαιώματα της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου’’ και του τουρκοκυπριακού λαού», ανέφερε.

Στην ίδια γραμμή είχε κινηθεί και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αφότου υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των όσων έχει κάνει η Άγκυρα στη Μεσόγειο, είχε απειλήσει επίσης με εισβολή. «Αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε».

Κύπρος: Ρωσικός πύραυλος S-200 προσέκρουσε στον Πενταδάκτυλο! (Video)

Ρωσικός πύραυλος S-200 προσέκρουσε στον Πενταδάκτυλο της Κύπρου τονίζει και ο πρώην διοικητής της ΚΥΠ Ανδρέας Πενταράς! Μόνο οι ρωσικοί S-200 έχουν εμβέλεια μέχρι την Κύπρο, λένε ειδικοί!

Στην εκδοχή αυτή συγκλίνει και ο πρώην διοικητής της ΚΥΠ Ανδρέας Πενταράς, ενώ ειδικοί επισημαίνουν πως μόνο οι ρωσικοί S-200 έχουν εμβέλεια μέχρι την Κύπρο, εφόσον εκτοξεύτηκε από την Συρία.

Για πύραυλο S-200 που προσέκρουσε στον Πενταδάκτυλο, σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις, μιλά ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στον λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Οζερσάι αναφέρει ότι με τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η αναγραφή στον πύραυλο που έπεσε χθες βράδυ, είναι ίδια με την αναγραφή του πυραύλου ρωσικής κατασκευής τύπου S-200 που είχε πέσει στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με το protothema. Ανήρτησε επίσης φωτογραφία από δημοσίευμα του Ιουλίου του 2018 με φωτογραφία μέρους του πυραύλου S-200 από το Γκαζίαντεπ.

Συνολικά πέντε κομμάτια του πυραύλου έχουν εντοπιστεί σε Βουνό, Δίκωμο και Κορνόκηπο. Το ένα από αυτά στην αυλή σπιτιού στο Δίκωμο, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά τρία σπίτια.

Βίντεο από την ώρα της πρόσκρουσης του πυραύλου:


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Μπαϊράκ» πρόκειται για πληροφόρηση από την «γενική διεύθυνη αστυνομίας», σύμφωνα με την οποία δύο κομμάτια εντοπίστηκαν στον Κορνόκηπο, δύο στο Βουνό τα οποία ανήκουν στο κύριο μέρος του πυραύλου και ένα στην αυλή σπιτιού στο Δίκωμο.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, η περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα αντικείμενα κοντά στα χωριά Βουνό και Δίκωμο έχει αποκλειστεί.

Το λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο» συνεδρίασε εκτάκτως στην παρουσία του «διοικητή» των «δυνάμεων ασφαλείας» και του «διοικητή» των «ειρηνευτικών δυνάμεων».

Η εφημερίδα Κίπρις Ποστασί δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της ότι σύμφωνα με είδηση του συριακού πρακτορείου ειδήσεων SANA, ισραηλινά μαχητικά άνοιξαν πυρ με πυραύλους εναντίον στόχων του συριακού στρατού κοντά στις πόλεις Δαμασκό και Χομς. Το συριακό Υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι αντιμετώπισαν επίθεση μέσω του Λιβανέζικου εναέριου χώρου. Γράφει επίσης ότι εξαιτίας της επίθεσης των Ισραηλινών ένα μωρό πέθανε στην πόλη Σαχναγιά στη νότια Συρία ενώ έχουν τραυματιστεί και πολλοί πολίτες. Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απέφυγε να προβεί σε δηλώσεις λέγοντας ότι δεν κάνουν σχόλια για τέτοιου είδους γεγονότα.

Πύραυλος S-200 που δεν αυτοκαταστράφηκε έπεσε στον Πενταδάκτυλο, λέει πρώην διοικητής της ΕΥΠ

Σε αντιαεροπορικό πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Συρία, και συγκεκριμένα την περιοχή Χομς, απέδωσε το σημερινό περιστατικό πρόσκρουσης αγνώστου στρατιωτικού αντικειμένου στον Πενταδάκτυλο, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, πρώην Διευθυντής της ΚΥΠ, Ανδρέας Πενταράς.

O κ. Πενταράς σημείωσε ότι την ώρα εκείνη το Ισραηλ πραγματοποιούσε αεροπορικές επιχειρήσεις σε βάρος της Συρίας με αποτέλεσμα η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας να δραστηριοποιηθεί.

«Κατά πάσα πιθανότητα είτε από κάποιο κατασκευαστικό λάθος του πυραύλου είτε από τα ηλεκτρονικά αντίμετρα που δημιουργούνται από τον επιτιθέμενο, ο πύραυλος εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στον Πενταδάκτυλο», σημείωσε.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι μόνο η εμβέλεια ενός πυραύλου S200, θα μπορούσε να φτάσει την Κύπρο, τονίζοντας ότι είναι ένας παλαιάς κατασκευής πύραυλος, της δεκαετίας του '60, κάτι το οποίο ενισχύει τα επιχειρήματα ότι μπορεί να υπήρχαν κατασκευαστικά λάθη ή και ελαττωματικά εξαρτήματα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ε.Ε: Προανήγγειλε σκληρά μέτρα σε βάρος της Τουρκίας!

Σε ελεύθερη πτώση η Τουρκική λίρα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share