Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα!

Σε επιφυλακή πολλές περιοχές της Ελλάδας!

4 Ιουλίου 2019 12:11
Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα!
Follow us on Google News

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει και σήμερα και η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί τους πολίτες! Ποιες είναι όμως οι περιοχές που κινδυνεύουν πιο πολύ;

Οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Σκύρο, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Κορινθία, Αργολίδα, Ηλεία & Αχαΐα προβλέπει για την Πέμπτη 4 Ιουλίου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Πυρκαγιά βέβαια ξέσπασε στην Μυτιλήνη σήμερα στο ιστορικό κέντρο!

Για το λόγο αυτό οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Πυρκαγιά κίνδυνος

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λογούς καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Ισχυρή πυρκαγιά στην Φθιώτιδα!

Πυρκαγιά Φθιώτιδα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μακρακώμης για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο χωριό Παλαιοβράχα της Φθιώτιδας. Μάλιστα είναι η δεύτερη φωτιά που ξεσπάει σήμερα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε σε ακαθάριστο οικόπεδο που βρίσκεται στην άκρη του χωριού ενώ μέχρι στιγμής έχει καεί έκταση τριών στρεμμάτων που περιλαμβάνει εκτός από ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή για αυτό και σήμανε συναγερμός στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα πέντε πυροσβεστικά οχήματα, ενώ εστάλησαν επιπλέον δυνάμεις από Αργυροχώρι, Λαμία, όπως και το πεζοπόρο τμήμα της 7ηςΕΜΑΚ.

Σε επιφυλακή τέθηκαν επίσης τα PZL που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Λαμίας.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share