Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καταστροφή! Χάθηκαν 45.000 τόνοι μπέρμπον!

Τι συνέβη;

4 Ιουλίου 2019 10:51
Καταστροφή! Χάθηκαν 45.000 τόνοι μπέρμπον!

Πυρκαγιά που προκλήθηκε από κεραυνό σε αποθήκη στο Κεντάκι των ΗΠΑ κατέστρεψε 45.000 τόνους μπέρμπον, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η εταιρεία παραγωγής Beam Suntory.

"Η αποθήκη που καταστράφηκε περιείχε 45.000 τόνους μπέρμπον σχετικά μικρής περιόδου ωρίμανσης", εξήγησε η εταιρεία σε ανάρτησή της στον λογαρισμό της στο Twitter.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις προκλήθηκε από κεραυνό, ενώ δεν υπάρχουν τραυματίες.

Ωστόσο οι λάτρεις του ποτού δεν χρειάζεται να ανησυχούν καθώς η απώλεια των 45.000 τόνων είναι μάλλον μικρή σε σχέση με τους 3,3 εκατομμύρια τόνους που υπάρχουν στις αποθήκες της Beam Suntory στο Κεντάκι και, όπως επεσήμανε η ίδια η εταιρεία, δεν αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς.

Θυμάστε τη φιάλη που πουλήθηκε 1 εκατ. ευρώ;

Η αμερικανική εταιρεία Beam εξαγόρασε την ιαπωνική εταιρεία ποτών Suntοry Holdings το 2014 προς 16 δισεκατομμύρια δολάρια, μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές ιαπωνικής εταιρείας από ξένη.

Γιατί πρέπει να βάζουμε νερό στο ουίσκι;

Πολλοί πίνουν το ουίσκι τους σκέτο ενώ άλλοι επιλέγουν να βάλουν νερό! Ποιο είναι όμως το καλύτερο; Γιατί πρέπει να βάζουμε νερό στο ουίσκι;

Είναι και εκείνοι που βάζουν coca-cola κάτι που δεν είναι και πολύ καλό!

Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο ερευνητικό περιοδικό “Scientific Reports”, το νερό στο ουίσκι είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε. “Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έτσι έχει καλύτερη γεύση”, δήλωσε ο χημικός Björn Karlsson, επικεφαλής της έρευνας. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι λίγο ακόμη «νέρωμα» του ουίσκι, πέρα από αυτό που έχει γίνει κατά την εμφιάλωσή του, βελτιώνει τη γεύση του.

Η προσθήκη νερού -σε σημείο που η περιεκτικότητα του ουίσκι να πέφτει στο 25% έως 27%- φαίνεται πως διευκολύνει τη συγκέντρωση στην επιφάνεια του ποτού των γευστικών ουσιών που το βοηθούν να απελευθερώνει ένα πλούσιο μείγμα αρωμάτων. Άλλωστε, η βρετανική λέξη «ουίσκι » (whiskey) προέρχεται από την κελτική γαελική λέξη «uisge» που σημαίνει «νερό».Δεν υπάρχει ωστόσο ακριβής συνταγή για το πόσο νερό βελτιστοποιεί τη γεύση του ουίσκι, σύμφωνα με τον Karlsson.

Την ίδια άποψη φαίνεται να έχει και ο bartender του Spiti cocktail bar στο Χαλάνδρι, Σίμος Ταγαράς, ο οποίος υποστηρίζει πως μερικές σταγόνες νερού στο ποτό μπορούν να σταματήσουν την ιδιότητα του αλκοόλ να “καίει-παραλύει” τους θύλακες της μύτης και της γλώσσας που σχετίζονται με την όσφρηση και τη γεύση αντίστοιχα. “Η προσθήκη νερού προκαλεί διάσπαση των αμινοξέων δημιουργώντας μία μικρή χημική αντίδραση όπου απελευθερώνει νέες χημικές ενώσεις που ονομάζονται εστέρες, δηλαδή αρώματα”, λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δεν φαντάζεστε πόσα λεφτά πουλήθηκε αυτό το ουίσκι!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share