Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο Γουόρεν Μπάφετ έκανε την μεγαλύτερη φιλανθρωπική δωρεά του!

Ιλιγγιώδες ποσό!

3 Ιουλίου 2019 15:09
Ο Γουόρεν Μπάφετ έκανε την μεγαλύτερη φιλανθρωπική δωρεά του!

Ο Γουόρεν Μπάφετ με περιουσία 88,6 δισ. δολαρίων θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, ποσό που φροντίζει να ανεβάζει συνεχώς μέσω της εταιρείας του, Berkshire Hathaway, η οποία κατέχει υψηλά ποσοστά στους μεγαλύτερους ομίλους του πλανήτη.

Το 2006 είχε κάνει μια δήλωση που πολλοί έσπευσαν να αμφισβητήσουν, αναφέροντας πως σταδιακά θα διαθέσει όλο το μερίδιο που κατέχει στη Berkshire Hathaway σε φιλανθρωπίες. Από τότε, έχει δωρίσει περίπου το 45% του μεριδίου του και δεν φαίνεται να σταματάει!

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ο Μπάφετ δεσμεύθηκε πριν από μερικές ώρες πώς θα διαθέσει ποσό ύψους 3,6 δισ. δολαρίων αποκλειστικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που ο ίδιος έχει ποτέ διαθέσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πέρυσι είχε διαθέσει συνολικά 3,4 δισ. δολάρια.

Μεγάλο ποσοστό των φιλανθρωπιών του Γουόρεν Μπάφετ έχει κατευθυνθεί στον καλό του φίλο, Μπιλ Γκέιτς και στα ιδρύματα που ο τελευταίος διαθέτει με τη σύζυγό του, Μελίντα. Το ίδρυμα Bill & Melinda Gates είναι σήμερα το μεγαλύτερο ιδιωτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα του κόσμου, με συνολικά υπό διαχείριση assets ύψους 46,8 δισ. δολαρίων (χωρίς να συμπεριληφθεί σε αυτά η νέα δωρεά – μαμούθ του Μπάφετ), το οποίο απασχολεί περίπου 1.500 εργαζομένους από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, μέχρι την Ασία και την Αφρική.

Εκτός από το Gates Foundation, αποδέκτες της δωρεάς του Μπάφετ είναι επίσης τα εξής ιδρύματα: Susan Thompson Buffett Foundation, Sherwood Foundation, Howard G. Buffett Foundation και NoVo Foundation.

Να σημειωθεί εδώ ότι η μετοχή της Berkshire Hathaway, την οποία μετέτρεψε, μετρά κέρδη 15% τους τελευταίους 12 μήνες.

Σημαντική δωρεά στο ΕΚΑΒ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Σε δωρεά ύψους 25 εκατ. ευρώ προχωρά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ, υπό τη μορφή αγοράς 2 νέων αεροσκαφών και επισκευής 2 υφιστάμενων ελικοπτέρων.

Συγκεκριμένα, το ΙΠΣΝ θα προχωρήσει στην αγορά δύο νέων αεροσκαφών και στην επισκευή δύο υφιστάμενων ελικοπτέρων, τα οποία προορίζονται για να ενδυναμωθεί ο εναέριος στόλος που πραγματοποιεί τις αεροδιακομιδές.

Όπως αναφέρεται στη σύμβαση, τα προς προμήθεια και επισκευή εναέρια μέσα έχουν προσδιοριστεί ως προς το είδος, την ποσότητα και τις τεχνικές προδιαγραφές από το ΕΚΑΒ (περιλαμβάνονται στη σύμβαση).

Τι αναφέρει η σύμβαση:

-Η εκτέλεση των αεροδιακομιδών θα γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με βάση μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογραφεί.

-Το ελληνικό Δημόσιο έχει την ευθύνη για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών (προσβάσεις, προετοιμασία χώρων, χρονικός προγραμματισμός, επάρκεια προσωπικού) για την παραλαβή και λειτουργία των αεροπλάνων και ελικοπτέρων.

-Το Δημόσιο και το ΕΚΑΒ οφείλουν να διασφαλίζουν την τεχνική υποστήριξη και συντήρηση των εναέριων μέσων, μέσω της συνεχούς εξασφάλισης ανταλλακτικών και αναλώσιμων. Η συντήρηση θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τους όρους που θα συμφωνηθούν στη σύμβαση προμήθειας.

-Τα εναέρια μέσα θα φιλοξενούνται σε βάσεις αεροδιακομιδών, τις οποίες λειτουργεί το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία. Θα βρίσκονται στην πλήρη κυριότητα και χρήση του ΕΚΑΒ, αποκλειστικά για τη διακομιδή βαριά ασθενών σε νοσοκομεία ή τη μεταφορά γιατρών για παροχή πρώτων βοηθειών σε βαριά ασθενείς.

-Η διάθεσή τους προς τρίτους ή η αντικατάστασή τους αποκλείεται ρητά στη σύμβαση, πλην της περίπτωσης φθοράς ή απαξίωσής τους και εφόσον έχει προηγηθεί έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share